,,COLECTA DE RECHIZITE” A STRANS 8 270 DE RECHIZITE PENTRU COPIII DE LA SAT

COMUNICAT DE PRESA

Craiova, 19.11.2014 | Campania ,,Colecta de rechizite”, desfasurata de World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj in luna octombrie si in primele doua saptamani din noiembrie a ajuns la final. Sprijiniti de oameni binevoitori si parteneri, am strans 8.270 de rechizite – caiete, creioane, penare, pixuri, carioci, ghiozdane, acuarele, pensule – care vor ajunge in perioada imediat urmatoare la cei 2.469 de copii din proiectele pe care le desfasuram in Dolj.

Adeseori, copiii de la sat se confrunta cu lipsuri acute cum ar fi: lipsa unei alimentatii sanatoase, a unei vestimentatii adecvate varstei sau anotimpului, a incaltamintei. In acest context, posiblitatea lor de a-si cumpara rechizite si materiale educationale este redusa, daca nu chiar imposibila. Conform studiului “Bunastarea Copilului din Mediul Rural, 2014” realizat de fundatia World Vision Romania pe un esantion de 2.774 gospodarii, lipsa resurselor materiale reprezinta 45% din motivele invocate de parinti pentru abandonul scolar.

,,Tatal munceste cu ziua sau atunci cand gaseste de lucru merge la oras si munceste in constructii. Din banii castigati intai luam alimente, iar acum ca incepe iarna copiilor le trebuie haine si incaltaminte. Rareori mai raman bani si pentru altceva. Uneori copiii scriu la mai multe materii pe acelasi caiet”, marturiseste Maria, mama Petrutei, clasa a IV a.
Prin distribuirea celor 8.270 de rechizite World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj doreste sa ofere copiilor de la sat increderea necesara pentru a merge la scoala si a invata cat mai bine. World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj nu ar fi ajuns la un rezultat atat de frumos daca nu ar fi avut alaturi parteneri de nadejde:

“Rezultatul campaniei a fost imbucurator pentru noi, s-a observat inca o data mobilizarea craiovenilor si solidaritatea lor fata de copiii defavorizati din mediul rural doljean. Campania a rasunat si datorita celor 18 parteneri, institutii publice dar si companii private care ne-au fost constant alaturi in misiunea noastra de a oferi un viitor mai bun copiilor. Dorim sa le multumim atat lor cat si mass mediei locale pentru sprijinul acordat,” a spus Cristina Vienescu, specialist marketing si fundraising World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj.

Pe toata perioada campaniei, au fost amplasate urne de colectare in puncte de interes din Craiova: Teatrul National “Marin Sorescu”, Casa de cultura “Traian Demetrescu”, Teatrul pentru copii si tineret “Colibri”, Radio Romania Oltenia-Craiova, Skoobooks, Libraria “Elena Farago”, Greenwich School of English si Centrul DAGMAR D.V..

De asemenea, in cadrul campaniei, au fost parteneri care au realizat colecta intern, cu sprijinul angajatilor sau al profesorilor si al elevilor: Hella Romania, Coca Cola Hellenic, Colegiul Naţional ,,Fratii Buzesti”, Craiova, Scoala Gimnaziala ,,Mircea Eliade”, Craiova, Scoala Gimnaziala ,,Alexandru Macedonski”, Craiova, Scoala nr.29 – ,,Nicolae Romanescu”, Craiova, Scoala Gimnaziala ,,Gheorghe Titeica”, Craiova, Scoala Gimnaziala ,,Sf. Gheorghe”, Craiova, Liceul de Arte ,,Marin Sorescu, Craiova, Gradinita 21 “Tudor Vladimirescu”, Craiova.

Initiativele precum ,,Colecta de rechizite” sunt derulate de World Vision Romania prin birourile sale zonale cu scopul de a oferi copiilor sanse de dezvoltare si educare. Ele fac parte din proiecte complexe centrate pe bunastarea copilului in care sunt inclusi copiii alaturi de familiile si comunitatile din care fac parte.

CONTACT: Ana Maria Moțățeanu – Specialist comunicare si relații publice, World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org

World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.rohttp://www.facebook.com/WorldVisionRomaniahttp://blog.worldvision.ro/