VOLUNTARIAT SI DEDICAREA PROFESORILOR PENTRU SUSTINEREA TINERILOR BURSIERI

COMUNICAT DE PRESA

Ramnicu Valcea, 11.11.2014 – De aproximativ 2 ani, un grup de profesori voluntari au sustinut meditatii la matematica pentru aproximativ 40 de elevi din proiectele “Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea” si “Vreau in clasa a noua”, proiecte derulate de Fundatia World Vision in judetul Valcea.

“Pentru a putea oferi acest sprijin tinerilor elevi, am beneficiat de implicarea a 23 de profesori de matematica, care au devenit voluntari ai Fundatiei World Vision Romania si au facut saptamanal meditatii cu elevii dornici, in primul rand, de a-si aprofunda cunostiintele de matematica, precumsi in vederea obtinerii unor note mai bune la scoala si la examenul de bacalaureat.“ a declarat Cristina Samson, coordonator voluntari World Vision Romania.

Cei 23 de profesori, care au dorit sa devina voluntari, sunt profesori de matematica in liceele din judetulValcea. Ei au fost informati de d-na profesor Gabriela Cocos despre proiectele noastre, apoi s-au mobilizat , s-au impartit pe echipe pentru a face meditatii saptamanal cu elevii bursieri.

Cu aceasta ocazie, multumim domnilor profesori: Adela Suditu, Dragos Constantinescu, Gabriela Cocos, Maria Vasilescu, Catalin Birzescu, Nicoleta Borcea, Cristina Samarandache, Valentin Smarandache, Daniela Barbu, Alexandru Statie, Ileana Florentina Dicu, Carmen Cerga, Gheorghe Ciuca, Tatiana Predoana, Carmen Ileana Cerga, Gabriela Varzaru, Marius Mazilu, Carmen Diaconescu, Emilia Paraschiv, Diana Ciuca, Steluta Neacsu, Catalin Badea, Delia Badea, Ion Vladescu care au inteles nevoia noastra de a veni in sprijinul elevilor-beneficiari ai proiectelor World Vision.

Implicarea voluntara a profesorilor de matematica a dat roade, majoritatea elevilor luand note mari la examenul de bacalaureat si la facultate, iar anul trecut o bursiera a luat examenul de bacalaureatul cu nota 10. Alti trei buriseri au luat la bacaluareat proba matematica cu note peste 8, astfel: Andrei Constantin Dinca – 8,60, Alina Elena Maracine – 8,50, Costina Florentina Sandu 9,50, toti elevi la “Colegiul Economic Rm.Valcea”.

„Pentru mine aceste meditatii au fost esentiale. In primul rand parintii mei nu imi puteau plati meditatii si de aceea acestea au fost binevenite. M-au ajutat sa imi pun la punct anumite cunostiinte, sa aprofundez si rezultatul a fost unul de succes pentru ca am luat 10 la matematica la bacalaureat. Multumesc foarte mult pentru ajutor si ii sfatuiesc pe elevii bursieri sa mearga la astfel de meditatii pentru ca sunt in folosul lor” a declarat Ana Maria, beneficiara proiect.

La finalul examenului de bacalureat de anul acesta, trei dintre beneficiarii proiectului de burse “Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea , au luat la matematica note peste 8, astfel: Andrada Loredana Ciocirlan – 8,20 si Veronica Dima – 8,20, ambii elevi la “Colegiul National Mircea cel Batran”, iar Vasile Bogdan Puscasu de la “Colegiul Energetic Rm.Valcea “ a luat 9,70.

“Ce m-a determinat sa ma alatur echipei World Vision? Intotdeauna mi-a placut sa ma implic in activitati
extrascolare pentru a cunoaste oameni noi si pentru a simti ca fac parte dintr-un grup, ca imi dedic putin timp si pentru schimbari pozitive in comunitate. Experientele prin care am trecut ajutand copiii inscrisi in proiectele derulate de Fundatia World Vision in judetul Valcea, m-au ajutat si pe mine in acelasi timp, pentru ca am invatat ce inseamna sa fii un model ,pe care elevii sa-l asculte si sa-l urmeze, dezvoltandu-ma astfel si pe plan personal. Am devenit mai rabdatoare si toleranta, intelegand, totodata cand trebuie sa fiu ferma pentru a le arata copiilor ca se poate invata si matematica. Am invatat impreuna cu eleviii, devenind o mare familie in care fiecare primea si oferea si cunostinte, dar si afectiune. In concluzie, ma bucur ca am fost alaturi de copiii de la Fundatia World Vision si astept cu nerabdare sa ii reintalnesc peste ceva timp ca niste oameni realizati atat pe plan profesiona,l dar si personal” a declarat Gabriela Cocos, profesor de matematica, CNI Matei Basarab.

Odata cu inceperea noului an scolar, va reincepe si activitatea de meditatii oferita de profesorii voluntari, incercand, an de an, sa contribuie la imbunatatirea rezultatelor scoalare pentru bursierii World Vision Romania.

Proiectul “Vreau în clasa a noua” are ca scop incurajarea si sprijinirea elevilor din mediul rural cu rezultate scolare bune, in continuarea studiilor gimnaziale, liceale si vocationale la scoli si licee din mediul urban.Acesta le ofera copiilor sansa de a-si continua studiile dupa terminarea clasei a VIII-a. Toti copiii inscrisi in proiect isi doresc sa invete si sa-si implineasca visul, dar nu toti au sustinerea financiara si morala necesara.