O LUAM „DE LA CAPAT” IMPREUNA CU VOLTAJ

Bucuresti, 5 noiembrie 2014 – Ieri trupa Voltaj a lansat o piesa-manifest, dedicata proiectelor pentru copiii si tinerii aflati in situatii dificile. Se numeste „De la capat” si vorbeste despre cat de important este sa poti primi o a doua sansa, construita pe incredere, apropiere si intelegere. Piesa este „purtatorul de cuvant” al programului cu acelasi nume prin care Voltaj isi invita fanii sa sustina proiectele World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania.


COMUNICAT DE PRESA

Voltaj lanseaza programul „De la capat”,
in sprijinul copiilor si tinerilor
Bucuresti, 4 noiembrie – Trupa Voltaj lanseaza astazi o piesa-manifest, dedicata proiectelor pentru copiii si tinerii aflati in situatii dificile. Textul noului single „De la capat” vorbeste despre cat de important este sa poti primi o a doua sansa, construita pe incredere, apropiere si intelegere. Povestea vizuala a clipului aminteste de copiii ramasi singuri acasa, care isi doresc un nou inceput, alaturi de parintii lor, aflati in strainatate, la munca.

Am ales una din temele cele mai delicate ale acestei perioade, cu intentia de a capta atentia asupra subiectului. Apelul nostru este, insa, mult mai larg. Acesta vizeaza situatia tuturor copiilor si tinerilor aflati in dificultate: fie pentru ca nu au acces la educatie sau la ingrijire medicala, fie pentru ca sunt singuri. Ziua de maine va fi construita pe modelele pe care copiii le vad in jurul lor. Este foarte important si urgent sa ne ocupam de aceste probleme si sa ne implicam”, spune Calin Goia, solistul trupei Voltaj.

Piesa lansata astazi devine purtatorul de cuvant al unui program, www.delacapat.ro, in care, cei care doresc, pot sa aleaga sa se inscrie in proiecte derulate de World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania. Cele doua organizatii sunt parteneri de peste 5 ani cu trupa Voltaj.

Ne alaturam proiectului „De la capat” cu programul „Donator de Viitor”, pentru copiii nevoiasi care locuiesc la sat. Fiecare donator poate contribui lunar cu 68 lei/luna si, in aceast fel, ajuta atat copilul sponsorizat, precum si pe ceilalti copii din comunitatea respectiva. In 2013, in programele noastre de dezvoltare comunitara au fost implicate peste 257.000 de persoane, dintre care 52.545 de copii.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la orase. De aceea, lucram impreuna cu comunitatile rurale in care suntem prezenti pentru a rezolva problemele cu care se confrunta acestia, astfel incat membrii ei sa devina capabili sa-si ingrijeasca mai bine copiii, sa fie educati, sanatosi, sa-si cunoasca drepturile, sa descopere lumea, iar parintii lor sa aiba mai multe oportunitati profesionale si antreprenoriale” spune Catalin Popa, Directorul Executiv al Fundatiei World Vision Romania.

Mario DeMezzo, Director national al Habitat for Humanity Romania, spune: “Noi suntem priceputi la constructii si vedem in constructia programului „De la capat” un bun prilej de a reaminti celor care vor sa contribuie cu ceva ca exista solutii la indemana, cu rezultate tangibile, care pot schimba complet vietile celor din jurul nostru. Am ajutat pana acum peste 16.000 de copii si parinti sa aiba o casa decenta in care sa viseze la un viitor mai bun. Speram ca tot mai multi oameni sa ni se alature sa crestem resursele de finantare si implicare pentru a ajuta cat mai multe persoane cu probleme”.

Trupa Voltaj va continua promovarea proiectelor dedicate copiilor si doreste sa includa in programul „De la Capat” noi parteneri pentru proiecte de mediu si ecologizare. Cei care doresc sa ajute pot gasi proiecte pe site-ul www.delacapat.ro.

Proiecte Voltaj – Trupa Voltaj sprijina copiii si tinerii, de peste 10 ani. Membrii echipei au fost implicati in proiecte de educatie, in donatii, oferind spectacole pentru copii din spitale sau din centre de plasament. Au fost parte din programe de construire a unor locuinte sociale impreuna cu Habitat for Humanity, au sustinut concerte de colectare de fonduri pentru acestea si au participat direct la ridicarea unor case in Ploiesti. De asemenea, au sustinut financiar programul „Vreau in clasa a noua” al Fundatiei World Vision si au contribuit la realizarea altor proiecte dedicate copiilor. Programul „De la capat” continua aceste preocupari si isi propune sa adune mai multa sustinere pentru cauza copiilor aflati in dificultate.