106 PREOTI SI PROFESORI AU MERS „LA SCOALA” … PENTRU SCOALA

COMUNICAT DE PRESA
SESIUNI DE FORMARE PENTRU 106 PREOTI SI CADRE DIDACTICE IN CADRUL PROIECTULUI „ALEGE SCOALA!”
106 de preoţi şi cadre didactice vor dobandi noi aptitudini pentru a desfaşura programe de preventie si corectie a abandonului scolar in beneficiul a 1643 de copii si tineri dincele 53 de centre Alege Scoala!

Cele 106 persoane participa la sesiuni de formare acreditate de catre Autoritatea Nationala de Calificari (ANC), in cadrul proiectului „Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest” 

Bucuresti, 9 octombrie – 106 persoane, preoti si cadre didactice, participa in perioada 6-10 octombrie, la sesiunile de formare prevazute in cadrul proiectului „Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord–Vest!”, desfaşurat de Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana la Centrul Social-Pastoral „Sfanta Cruce” Caraiman.

Prin aceste sesiuni, cei 106 preoti si cadre didactice vor dobandi aptitudini psiho-pedagogice şi işi vor insusi noi metode si instrumente de predare-invatare necesare in lucrul cu copiii.

La finalul sesiunilor de formare, acreditate de Autoritatea Nationala de Calificari (ANC) din cadrul proiectului „Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest!”, cei 53 de preoti si 53 de cadre didactice vor susţine un examen scris si o proba practica şi vor primi certificate de „Lucratori de Tineret”. Ulterior ei vor lucra cu cei 1643 de copii si tineri din cele 53 de centre Alege Scoala! din regiunile de dezvoltare prevazute in proiect.

„Aceste cursuri sunt bine-venite pentru noi, mai ales ca parteneriatul este facut intre Fundatia World Vision Romania si Patriarhie. Prin cele 53 de centre infiintate incercam sa ajungem la copiii care au nevoi speciale si astfel sa prevenim abandonul scolar. Din aceasta perspectiva, cursurile din cadrul sesiunilor de formare sunt minunate pentru noi. In zona noastra, in Geoagiu, avem foarte multi copii de etnie roma care nu sunt incadrati in sistemul educational si de aceea activitatile din centrul nostru vin in ajutorul lor incercand sa-i reapropie de scoala” a declarat pr. Ciprian Marton din Episcopia Devei si Hunedoarei.

Proiectul „Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest!” beneficiaza de finantare europeana si este derulat de Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 avand ca obiectiv mentinerea in sistemul de educatie a 1.325 de persoane expuse riscului de abandon scolar precum si dezvoltarea unor actiuni prin care 318 persoane sa-si reia studiile.

Pentru informatii suplimentare:
Alexandru Ojica – Asistent comunicare si P, Tel 0786.280515, Email: Alexandru_Ojica@wvi.org
Pr. Dr. Constantin Naclad – manager proiect,Tel: 0786.280510, Email: Constantin_Naclad@wvi.org