,,COLECTA DE RECHIZITE” – SPRIJIN PENTRU 2.469 DE COPII DE LA SAT

Comunicat de presa

Craiova, 29 septembrie 2014 | In perioada 29 septembrie – 1 noiembrie 2014, World Vision România prin Biroul Zonal Dolj, derulează campania locală „COLECTA DE RECHIZITE” pentru a strânge, cu sprijinul a cât mai multor oameni binevoitori, rechizite – caiete, blocuri de desen, creioane, penare, pixuri, carioci, ghiozdane, acuarele şi pensule – pentru 2.469 de copii din mediul rural doljean, preşcolari şi şcolari, din proiectele fundatiei.

Copiii de la ţară se lovesc deseori de lipsuri acute cum ar fi: lipsa unei alimentaţii sănătoase, a unei vestimentaţii adecvate vârstei sau anotimpului, a încălţămintei. In acest context, posiblitățile lor de a-şi cumpăra rechizite şi materiale educaţionale sunt reduse dacă nu chiar imposibile. Conform studiului “Bunăstarea Copilului din Mediul Rural, 2014” realizat de fundatia World Vision România pe un eșantion de 2.774 gospodării, lipsa resurselor materiale reprezintă 45{e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3} din motivele invocate de părinţi pentru abandonul şcolar.


Ajută-l să meargă la şcoală!

Prin ,,Colecta de rechizite”, World Vision România îşi doreşte să ajungă cu rechizite şi materiale educaţionale la cât mai mulţi copii pentru a le oferi acestora încrederea necesară pentru a merge la şcoală şi a învăţa cât mai bine.

Elisei (foto sus) are 8 ani si este în clasa a II a. El mai are patru fraţi cu care împarte fiecare fărâma din puţinul pe care îl au: o camera de chirpici, câteva hainuţe, pantofi, filele dintr-un caiet. Singurii bani ai familiei provin din alocaţiile copiilor şi ajutorul social, aproximativ 500 RON. Părinţii încearcă să facă un ban în plus muncind cu ziua, o muncă tot mai puţin cautată în satul lor.

Oricine îl poate ajuta pe Elisei, dar şi pe alţi copii de la sat să meargă la şcoală donând rechizite în unul dintre centrele noastre de colectare:

Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu”,
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11


Radio România Oltenia – Craiova,
Bulevardul Ştirbei Vodă, nr.3, Craiova
Librăria Elena Farago,
Str. Bibescu, nr 58, Craiova

Skoobooks, Str. Alexandru
Macedonski, nr. 6, et. 1, Craiova
Casă de Cultură Trăian Demetrescu,
Str.Trăian Demetrescu 31, Craiova
Teatrul de Păpuşi ,,Colibri”, Craiova,
Calea Bucuresti nr. 56, Craiova

De asemenea, în cadrul campaniei, există parteneri care realizează colecta intern, cu sprijinul angajaţilor sau al profesorilor şi elevilor: Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti”, Craiova; Şcoala Gimnazială ,,Mircea Eliade”, Craiova; Şcoala Gimnazială ,,Alexandru Macedonski”, Craiova; Şcoala nr.29 – ,,Nicolae Romanescu”, Craiova; Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Ţiţeica”, Craiova; Şcoala Gimnazială ,,Sf. Gheorghe”, Craiova; Liceul de Arte ,,Marin Sorescu, Craiova; Greenwich School, Craiova.

Iniţiativele precum ,,Colecta de rechizite” sunt iniţiate de World Vision România prin birourile sale zonale cu scopul de a oferi copiilor şanse de dezvoltare ;i educare. Ele fac parte din proiecte complexe centrate pe bunăstarea copilului în care sunt incluşi copiii alături de familiile şi comunităţile din care fac parte.

World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomaniahttp://blog.worldvision.ro/

CONTACT: Ana Maria Motateanu – Specialist comunicare si relatii publice
World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org