VA DORITI O CUTIE MAGICA? AVEM NOI UNA DE VANZARE

La sfarsitul acestei saptamani, biroul din Cluj al organizatiei noastre raspunde cu drag invitatiei Pactului Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala (www.prois-nv.ro) de a participa la activitatile proiectului „Incluziune prin cultura si creativitate pentru tinerii Clujului”.

Romana Chiorean, expert coordonator al Centrului de incluziune sociala nord-vest din partea World Vision, va fi unul din vorbitorii conferintei „Cum ne pregatim pentru piata muncii”, vineri, 26 septembrie.

Evenimentul are loc la Centrul de cultura urbana Casino din Parcul Central si va fi urmat de o expozitie cu vanzare, la care vor putea fi admirate si, speram noi, luate acasa, obiecte realizate de tineri proveniti din grupuri dezavantajate, participanti la o sumedenie de activitati ale organizatiilor Estuar-Centrul social Cluj, Nazarcea Grup-unitate protejată autorizată, Dezvoltarea popoarelor sau Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj.

Prietenii nostri de la Asociatia pentru ajutorarea handicapatilor neuropsihic Cluj, cei pentru care beneficiarii World Vision fac adesea voluntariat, vor fi si ei acolo. Buni mestesugari amatori cum ii stim pe toti, ne asteptam la o concurenta serioasa la cumpararea obiectelor, dar ne consoleaza faptul ca, oriunde ar ajunge, banii proveniti din vanzari vor fi folositi pentru cauze demne.

Obiectele pe care le veti admira expuse participa si la un concurs la care World Vision a inscris Cutia magica: in functie de cum o privesti, cutia noastra e facuta din carton pictat sau planuri de viitor. A fost realizata de un grup de elevi ai liceului SAMUS din Cluj-Napoca, tineri cu dizabilitati medii sau usoare, proveniti din centre de plasament. Pe parcursul activitatilor, ei au fost ajutati la confectionarea cutiilor si a altor obiecte asemanatoare, de un asistent social al World Vision Cluj si de un grup de voluntari, urmarindu-se socializarea, dezvoltarea deprinderilor motrice, verbalizarea diferentiata, stimularea muncii in echipa si valorizarea persoanei.

Asadar, va asteptam fie vineri, 26 septembrie, fie sambata, 27 septembrie, in Parcul Central, la cumparaturi cu rost si fapte bune!

Mai multe informatii despre evenimente, aici: http://www.prois-nv.ro/index.php?article=239