ULTIMA VACANTA DE VARA CA BURSIERI LICEENI A ABSOLVENTILOR IALOMITIENI DIN 2014

Bucuresti, 28 august 2014 – Cei 35 de bursieri absolventi au mers in ultima lor tabara, anul acesta la mare, la Eforie Sud unde printre jocurile de pe plaja si balaceala in mare au invatat si cum sa se descurce mai bine singuri…Aceasta ca o rasplata la frumoasele rezultate de la examenele de intrare la facultate. Caci 24 dintre cei 35 de absolventi, de la toamna sunt studenti.

Anul acesta ultima scoala de vara pentru tinerii absolventi din judetul Ialomita, a fost organizata la inceputul lui august la Eforie Sud unde tinerii s-au bucurat de mare si soare si au facut si exercitii de public speaking, sesiuni de orientare profesionala si au capatat notiuni pentru o viata independenta ca cea de student: au invatat despre cum sa cheltuiasca chibzuit si sa isi faca bugetul, cum sa isi organizeze timpul in primul an de facultate si sa fie pregatiti pentru inceperea unei vieti departe de parinti.

„Va multumesc din suflet pentru oportunitatile pe care ni le-ati oferit de-a lungul acestor 4 ani. Sunt profund recunoscator celor care s-au ocupat de acest proiect si multumesc pentru tot sprijinul si pentru scolile de vara. Am avut ocazia sa cunosc oameni noi, locuri noi dar si persoane deosebite. Dupa acesti 4 ani in care am fost si voluntar al fundatiei, imi doresc sa continui activitatea aceasta. Raman cu un gust dulce ca s-a intamplat, insa am si un gust amar ca s-a terminat”, ne-a marturisit Alexandru.

Marina, o alta bursiera a adaugat: „As vrea sa le multumesc celor care au infiintat acest proiect pentru ca prin intermediul lui am avut posibilitatea de a cunoaste persoane speciale de la care am avut multe de invatat, care m-au ajutat atunci cand am avut nevoie de ajutor. Sper la randul meu ca voi avea ocazia sa ajut alti copii sa aiba si ei parte de clipe placute cum am avut si eu.”

Cei 35 de bursieri care au absolvit liceul anul acesta au fost sustinuti timp de patru ani de Cargill Switzerland. Pentru ei am organizat un eveniment de final de liceu pe 22 august, la Clubul Taranului Roman, din Bucuresti iar cei prezenti s-au bucurat de tort si au primit diplome de absolvire. 24 dintre cei 35 de absolventi au devenit studenti la facultati ca Medicina, Politehnica, SNSPA, Informatica, ASE, Litere (in Bucuresti si Constanta).

„Vreau in clasa e noua” este un program de prevenire a abandonului scolar pentru tinerii de liceu care aduce continuitate in suportul pentru educatie pe care l-au primit copiii din proiectele noastre traditionale de dezvoltare comunitara. Programul ofera copiilor care isi doresc sa invete, dar nu au sustinerea financiara necesara, o bursa care le da sansa de a-si continua studiile la liceu. Copiii sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. Pentru fiecare bursier, un donator plateste 250 lei, suma din care sunt acoperite cheltuieli de transport, cazare, masa, rechizitie, suport educational, dezvoltare personala si consiliere. Donatorii din program sunt cetateni romani din tara sau strainatate si companii de renume.