COPII SI PARINTI IMPREUNA IN TABARA EDUCATIVA LA MARE

COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 25 august – In perioada 18-22 august 2014, World Vision Romania in parteneriat cu Radio 3 Net, Asociatia Puzzle Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – sector 5 a desfasurat o serie de ateliere educationale si concursuri pentru copiii si parintii participanti la Scoala de vara din cadrul Taberei Luminiţa din Eforie Nord.

In tabara s-au desfasurat activitati care au promovat participarea copiilor, responsabilizarea parintilor cu privire la nevoile copiilor, dar si informarea publicului larg in legatura cu drepturile si nevoile

Au luat parte la activitati 20 de copii cu dizabilitati (cu varste cuprinse intre 6 luni si 14 ani) si 20 de parinti din sectorul 5, precum si 30 de copii institutionalizati (cu varste intre 3 si 16 ani) din apartamentele sociale, toti beneficiari ai proiectelor fundatiei World Vision Romania.

Participand la aceste activitati – ateliere de comunicare, art-terapie, Scoala Parintilor, jocuri si concursuri de creatie – atat parintii, cat si copiii au invatat sa se cunoasca pe sine, sa-si puna in evidenta calitatile si resursele personale, sa lucreze in echipa si sa ia decizii impreuna. In plus, parintii au invatat sa inteleaga nevoile copiilor si sa relationeze cu acestia in medii si situatii diferite. Si, bineinteles, toti copiii si parintii s-au relaxat si s-au distrat, bucurandu-se din plin de mare si de soare.

Aceasta actiune face parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate de Fundatia World Vision Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul 5 si Asociatia Puzzle Romania, prin care ne propunem sa stimulam participarea copiilor si responzabilizarea parintilor.

Aflata deja la cea de-a 5 editie, Scoala de vara se adreseaza urmatoarelor persoane:

• copii cu dizabilitati si copii institutionalizati din sectorul 5 – cu scopul de a le imbunatati calitatea vietii prin programe educationale care ofera sanse de recuperare si incluziune sociala pentru cei mai vulnerabili;

• parinti care au nevoie de suport si responsabiizare in recuperarea copiilor cu dizabilitati.

Prin aceasta activitate se respecta dreptul copiilor la participare, odihna si vacanta.

Pentru informatii suplimentare:
Mariana Arnautu – manager proiect
Tel: 0731444643, Email: mariana_arnautu@wvi.org