INTERVENTIE UMANITARA IN SPRIJINUL FAMILIILOR AFECTATE DE INUNDATII IN VAIDEENI-VALCEA

Ramnicu-Valcea, 9 august 2014 | La doua zile dupa ce inundatiile le-au distrus gospodariile, mai multe familii valcene din Vaideeni au primit ajutoare din partea fundatiei noastre pentru a putea face fata situatiei de urgenta. O saptamana mai tarziu, au fost distribuite suplimentar alimente si produse de igiena. Ajutoarele provin din fondul fundatiei noastre special constituit pentru interventii in situatii de urgenta.

Primul ajutor umanitar din partea Wor Vision Romania a ajuns in comuna Vaideeni pe 1 august, dupa aproximativ 48 de ore de la producerea dezastrului. Astfel, doua camioane, incarcate cu 1.200 de cutii de haine noi, din fondul special constituit pentru interventii in situatii de urgenta au fost donate catre Parohia Vaideeni 2 pentru a fi, ulterior, distribuite familiilor ramase fara adapost si persoanelor afectate grav de inundatiile din localitate.

Intreg continutul transportului umanitar a fost descarcat cu sprijinul militarilor Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD, Aparare CBRN “Panait Donici” din Ramnicu Valcea, aflati in misiune la locul dezastrului. De aceea dorim si pe aceasta cale, sa le multumim pentru seriozitatea si profesionalismul atat lor, cat si Jandarmeriei si Armatei Romane, care au sprijinit interventia Worl Vision Romania.

Pe 8 august 2014, 81 de familii au primit si ele ajutoare constant in alimente si produse de igiena.

“Aceste pachete sunt bine venite pentru intreaga comunitate deoarece situatia in zona este destul de grava. 21 de familii traiesc in modelulele primite de la guvern,iar restul s-au intors la casele lor desi nu mai au nimic. De aceea pachetele cu mancare, hainele si produsele de igiena au fost bine venite pt ei, ajutandu-i sa depaseasaca mai usor momentele grele prin care trec” a declarat Parintele Aron Lazaroiu, Parohia 2 Vaideeni ”Sf. Nicolae”.

O mie de oameni izolati, 400 de case distruse, si 120 disparute complet, 205 persoane ramase fara un acoperis deasupra capului, acestea sunt primele consecinte ale furiei naturii care a facut ca Luncavatul, un rau cu un debit redus sa produca o viitura care a maturat satul Atarnati, apartinator de una dintre cele mai frumoase comune valcene, Vaideeni.

Activitatea fundaţiei noastre in caz de calamitate se concentreaza pe atenuarea efectului si pe pregatirea si coordonarea raspunsul comunitatii in asemenea situatii. Suntem un mobilizator de resurse considerand ca managementul dezastrelor si al riscurilor acestora este responsabilitatea tuturor. Pe langa interventiile propriu-zise dupa dezastre, cum este si cea din Vaideeni, organizam trainguri si simulari impreuna cu autoritatile locale pentru a pregati populatia sa asigure siguranta copiilor si continuarea activitatilor lor in caz de calamitate. In cadrul strategiei noastre pentru intervenţiile de urgenţa şi managementul dezastrelor, copiii şi tinerii joaca cel mai important rol, axandu-ne pe educaţie şi formarea lor referitor la tema protecţiei in caz de dezastre.