TINERII DIN IALOMITA INDRUMATI SA IA UN START BUN IN VIATA

Fierbinti, Moldeoveni si Urziceni, judetul Ialomita, 18 iulie 2014 – Adolescenti si tineri ialomiteni de 15 – 19 ani participa in vara aceasta la sesiuni de orientarea scolara, vocationala si de cariera organizate prin proiectul “Startul tau in viata” pe care Biroul Zonal Ialomita al fundatiei noastre il desfasoara in colaborare cu firma de consultanta PEB Management Advisors.

Prin consultanta vocationala tinerii vor intelege cum sa-si aleaga tipul si nivelul de studii corespunzator cu domeniului profesional pe care si l-au ales, vor fi si incurajati sa inteleaga cum pot ei insisi sa inceapa o mica afacere pe cont propriu, fie la sat fie la oras.

Startul s-a dat la Fierbinti pe 18 iunie 2014. Tinerii au aflat informatii despre profesiile de viitor, cum se realizeaza un CV si cum trebuie sa se pregateasca pentru un interviu de selectie. De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la educatie antreprenoriala cu exemple de povesti de succes ale unor tineri ca ei.

Au urmat apoi alte doua sesiuni in Urziceni si Moldoveni. Tinerii au fost foarte deschisi si au prezentat planurile lor de viitor pe baza carora au discutat despre forma de invatamant pe care vor sa o aleaga in viitor si s-au implicat in discutii libere despre cum isi pot atinge obiectivele. Ei si-au notat dorinta lor, pe care au fost rugati sa o pastreze si sa revina lunar la ea, pentru a-si masura performanta.

Adolescentii si tinerii au dorit si au reusit sa demonstreze ca se mai poate face ceva chiar si in satele lor sarace, unde anii la rand oamenii locului au fugit la oras sau in strainatate. Catalin din Dridu are 16 ani si este hotarat sa ramana sa lucreze in ferma parintilor din sat. Catalina are 17 ani si vrea sa devina antreprenor, sa aiba un magazin ca matusa ei. Visul Alexandrei Alexandrei care are 18 ani este sa fie educatoare la ea in sat. Ea este inscrisa si la cursurile proiectul “Made in Rural” destinat adultilor din mediul rural, proiect pe care World Vision Romania l-a lansat la sfarsitul lunii mai.

Pentru a fi mereu in contact si a afla noutati unii despre altii dar mai ales informatii importante cum ar fi locurile de munca anuntate de agentiile specializate, organizatorii sesiunilor au creat pe Facebook o comunitate online destinata participantilor la proiectul.