MEDII MARI RASPLATITE CU PREMII PENTRU BURSIERII VALCENI

Ramnicu Valcea – 9 iulie 2014 | Tinerii nostri bursieri valceni, cu rezultate bune la invatatura la liceu, au fost premiati de fundatia noastra cu aparatura media, carti si un moment de dezvoltare personala. Festivitatea s-a desfasurat pe 8 iulie la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanu din Ramnicu Valcea. Pentru vacanta le-am pregatiti o surpriza: vor merge in tabara.

Cu acest prilej, liceenii proveniti din satele valcene si care sunt bursieri la licee prin proiectele “Vreau in clasa a noua” si “Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea” au socializat si au povestit despre intamplarile lor din acest an scolar. Subiectul tabu a fost insa, “examenul vietii” ce va sa vine – bacalaureatul.

Prin proiectul „Burse scolare, sanse egale pentru copiii din Valcea” finantat de World Vision Canada, 30 de copiii care provin din familii sarace din sate valcene au avut sansa sa continue studiile la liceu. „99{e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3} dintre ei au luat la examenul de bacalaureat note foarte mari, ceea ce pentru noi a fost o mare bucurie sa vedem ca au evoluat si ca isi croiesc singuri un drum in viata.“ a declarat pedagogul social Ana Perta.

Invitatul special al acestui eveniment a fost trainerul si speakerul in domeniul dezvoltarii personale Florin Pasat care i-a incantat pe tineri cu seminarul “Atrage abundenta in viata ta”.

“Ne-am gandit sa pregatim acest seminar pentru tineri, ca sa ii facem sa inteleaga cat de important este in viata sa te cunosti pe tine, sa inveti sa te dezvolti, sa iei decizii corecte, sa cantaresti aceste decizii, sa infrunti esecurile si sa mergi mai departe.“ a completat Geta Voinea pedagogul social al programului „Vreau in clasa a noua” in judetul Valcea.

„Pe mine acest seminar m-a pus pe ganduri. Acum ca am terminat liceul, am luat cu succes examenul de baclaureat, pot sa spun ca trec la o noua etapa a vietii mele si anume facultatea.” a declarat Adina, bursiera.

Pentru rezultatele bune din 2013-2014, World Vision Romania le-a oferit proaspetilor absolventi premii, care sa le fie de folos, constand in: tablete, aparate de fotografiat, carti, ceasuri de mana si diplome. De asemenea, toti bursierii vor merge in vara aceasta in doua tabere la Busteni.

Prin proiectele „Vreau în clasa a noua” si „Burse egale, sanse egale pentru copiii din Valcea” World Vision promoveaza rolul educatiei si ofera sanse copiilor din mediul rural care au potential si sunt motivati sa isi continue studiile la liceu sau scoala profesionala.

Lunar sunt organizate si sustinute activitati de socializare – intalniri de intercunostere pe diverse teme educative adecvate varstei beneficiarilor, tabere, excursii – care au ca scop dezvoltarea capacitatii de adaptare a elevilor la solicitarile mediului social si scolar.

Proiectul „Vreau in clasa a noua” a fost initiat in anul 2008 si a devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte desfasurate de World Vision Romania cu  finantare oferita de donatori romani. Prima generatie de bursieri „Vreau in clasa a noua” a absolvit in iunie 2011. In judetul Valcea , World Vision Romania continua acest proiect sustinand o noua generatie de tineri.