ATELIERUL DE MESERII – INVESTIM IN CEA MAI DE PRET RESURSA A TARII!

Bucuresti, 30 iulie 2014 | COMUNICAT DE PRESA – 2200 de persoane angajate din mediul rural si urban din toata tara, muncitori necalificati sau cu nivel scazut de calificare, vor participa la noul proiect “Atelierul de meserii”. Ei vor beneficia gratuit de consiliere pentru cariera, seminarii, schimburi de experienta si cursuri de calificare / recalificare in meserii comerciale si sociale. Vor avea astfel sanse la o viata mai buna, atat ei cat si copiii lor.

COMUNICAT DE PRESA

Lansarea proiectului ATELIERUL DE MESERII
Fundaţia World Vision România a lansat astăzi, 30 iulie 2014, la Bucureşti, proiectul „Atelierul de meserii – Cooperare transnaţională, servicii de consiliere în carieră, calificare şi recalificare pentru angajaţii din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud–Vest, Sud–Est, Sud–Muntenia, Bucureşti şi Ilfov”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai partenerilor în proiect, Ascendo S.R.L. şi Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale, colaboratori, potenţiali beneficiari ai proiectului şi jurnalişti.

„Atelierul de meserii” continuă activităţile de formare şi dezvoltare profesională pe care Fundaţia World Vision România le desfăşoară de 14 ani în opt judeţe ale ţării. Proiectul cuprinde aproximativ întreaga ţară, mai puţin Regiunea de Dezvoltare Vest, şi se desfăşoară în perioada 16 aprilie 2014 – 15 octombrie 2015.

“Având în vedere dinamica forţei de muncă în spaţiul european şi specificul pieţei de muncă locale, Atelierul de meserii oferă gratuit oportunităţi de calificare şi recalificare în profesii pentru care există o cerere crescută. Vom lucra împreună cu angajatori din toată ţara, astfel încât impactul proiectului să depăşească nivelul personal şi să îi avantajeze pe toţi cei implicaţi. Un atu al proiectului este partenerul francez INFA – Institut National de Formation et d’Aplication, cu o experienţă de aproape 70 de ani în domeniul formării profesionale.”

Proiectul “Atelierul de meserii” va sprijini 2200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, în dezvoltarea profesională. Ne adresăm cu precădere muncitorilor necalificaţi, celor cu nivel scăzut de calificare şi persoanelor care doresc să obţină o calificare suplimentară.

Participanţii la proiect vor beneficia gratuit de consiliere şi orientare în carieră, seminarii şi schimburi de experienţă şi cursuri de calificare / recalificare în meseriile: lucrător comercial, patiser, lucrător social, infirmieră, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.

Persoanele interesate de înscrierea în proiect sunt invitate să ne contacteze la tel. 0731.444.607 sau email cristiana_vienescu@wvi.org, persoană de contact Cristiana Vienescu.

Fundaţia World Vision Romania derulează proiectul „ATELIERUL DE MESERII” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă acestora şanse egale la educaţie şi dezvoltare. Prin aceste activităţi, stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie în România.

Claudia Tokacs – Specialist PR & Comunicare, Fundaţia World Vision România
claudia_tokacs@wvi.org, Tel. 0731.444.773