LA CHILDREN’S WALK 2014, ROCHE ROMANIA SUSTINE COPIII NOSTRI DIN DOLJ

Bucureşti, 16 VI 2014 – Roche Romania se alatura în data de 16 iunie 2014 colegilor din peste 120 de filiale ale companiei din intreaga lume, pentru cea de-a 11-a editie a Roche Children’s Walk — o initiativa globala anuală a Grupului Roche, ce isi propune sa stranga fonduri destinate asistentei pe termen lung a copiilor din Malawi, dar si a altor comunitati locale defavorizate. Jumatate din donatiile angajatilor romani vor merge catre copiii din programul „Donator de viitor”.

In acest an, Roche Romania colaboreaza cu World Vision Romania in programul “Donator de Viitor” al carui ambasador este Oana Cuzino. Jumatate din donatiile angajatilor Roche Romania din cadrul proiectului “Children’s Walk” 2014 vor fi directionate catre copiii din cele 13 comunitati sarace din judetul Dolj incluse in programul “Donator de viitor”. Cu numai 2,5 lei donati pe zi, i se ofera posibilitatea unui copil nevoias de a merge inca o zi la scoala, de a avea caietele si cartile necesare, de a avea acces la servicii medicale si de a primi tratamentul necesar, atunci cand este nevoie. Mai multe amanunte despre proiectul „Donator de viitor” al World Vision Romania se pot gasi aici.

Cealalta jumatate a sumei stranse in Romania este destinata proiectelor pe care Roche Group, in colaborare cu UNICEF si cu European Coalition of Positive People, le desfasoara in Malawi.

«Este al patrulea an in care Roche Romania participa la Roche Children’s Walk. Doresc sa-i felicit pe colegii mei, care se implica in numar din ce in ce mai mare, de la an la an, in campania globala “Roche Children’s Walk” si care fac lucruri extraordinare pentru copii. Multumesc de asemenea Fundatiei World Vision Romania si Oanei Cuzino – ambasadoarea programului “Donator de viitor” – pentru colaborarea deosebita ce sper ca va schimba in bine viata copiilor sarmani din cele 13 comunitati rurale doljene.”, a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche Romania.

Initiat in anul 2003, Roche Children’s Walk serbeaza anul acesta 11 ani de traditie. De-a lungul timpului, peste 132.000 de angajati Roche din intreaga lume s-au alaturat campaniei de strangere de fonduri pentru copiii orfani din Malawi si pentru copiii din comunitatile defavorizate de pe intreg mapamondul. Prin intermediul acestui proiect, Grupul Roche a asigurat asistenta si hrana in ultimii ani pentru 17.000 de copii orfani din Malawi. De asemenea, au fost construite si mobilate 18 sali de clasa, plus sali pentru profesori si spatii auxiliare esentiale unitatilor de invatamant.

Despre Roche

Avand sediul central in Basel, Elvetia, compania Roche este unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, bazata pe cercetare, prin sinergia oferita de cele doua divizii ale sale: Divizia de Farmaceutice si Divizia de Diagnostic. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor, dar si sa creasca ratele de supravietuire. Fondata in 1896, compania Roche a contribuit, de mai bine de un secol, la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor, la nivel global. 24 de medicamente dezvoltate de Roche, printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice, sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In 2013, Roche avea, la nivel global, peste 85.000 de angajati, a investit 8,7 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare si a raportat vanzari de 46,8 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. Pentru mai multe informatii, puteti vizita www.roche.ro.

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 398 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea, in comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Toate marcile folosite sau mentionate in acest comunicat de presa sunt protejate de lege.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

Roche Romania
Departamentul de Comunicare
+ 40 21 206 47 01
romania.news@roche.com

si

World Vision Romania
OANA SERBAN | PR & Communication Manager |
Tel: 0722 430 060 |
Email: Oana_Serban@wvi.org