GRUPUL A.R.T. SPUNE NU EXPLOATARII PRIN MUNCA SI VIOLENTEI

Negresti, 12 – 16 iunie 2014 | Tinerii din Grupul A.R.T., Reţeaua Tinerilor din Negreşti şi Centrul de Tineret din Negreşti (judetul Vaslui) au sărbătorit finalul de an şcolar printr-un eveniment distractiv.. Ziua Anti-violenţă, a fost marcata de membrii Grupului A.R.T. cu o amplă campanie în oraşul lor cu sesiuni de informare si activitati distractive. Ei nu doar au gandit si au desfasurat activitatile, ci au realizat toate materialele de promovare.

Joi, 12 iunie 2014, la Negreşti din judetul Vaslui, Grupul A.R.T., Reţeaua Tinerilor din Negreşti şi Centrul de Tineret din Negreşti au marcat finalizarea anului şcolar cum altfel decat printr-un printr-un eveniment distractiv, dinamic şi plin de veselie adresat copiilor din grădiniţe. 

Astfel, 28 de tineri au adunat in fata primariei peste 300 de copii însoţiţi de 30 de educatoare de la grădiniţele din Căzăneşti, Parpaniţa, Valea Mare, Cioatele, Prichindel, Norocel, Negreşti Sat. Tinerii costumati singuri în prinţi, prinţese şi clowni au animat atmosfera cu muzică, baloane, bomboane şi desene pe faţă.

Cei mici s-au bucurat de momentul pregătit şi vreme de două ore au dansat, au desenat cu cretă pe asfalt şi au stat la rând pentru a fi pictaţi pe faţă de tinerii artişti. Atmosfera de sărbătoare a molipsit şi educatoarele care au dansat cot la cot cu cei mici.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Negreşti care a asigurat prezenţa unui echipaj al Poliţiei la faţa locului.


Re
ţeaua Tinerilor din Negreşti a finalizat Campania Anti-Violenţă!

Pentru a marca Ziua Anti-violenţă membrii Grupului A.R.T. din Negresti – Vaslui au organizat o amplă campanie în oraşul lor. Peste 20 de tineri au susţinut 14 sesiuni de informare despre consecinţele comportamentelor violente pentru 434 de elevi din Şcolile din Negreşti şi au realizat 4 activităţi distractive pentru 179 de copii din grădiniţe. Tot ei au realizat bannerele, afişele şi posterele.

Manifestarile dedicate Ziulei Anti-violenta au continuat duminică, 15 iunie 2014, cu un marş al non-violenţei. Îmbrăcaţi în tricouri negre, tinerii au purtat cu ei mesaje împotriva violenţei pe care le-au răspândit în comunitate. Ulterior, tinerii s-au reunit faţa Casei de Cultură Negreşti pentru un program artistic distractiv şi interactiv. Ei şi-au manifestat atitudinea împotriva violenţei prin flash-mob, demonstraţii de arte marţiale şi o sceneta interactivă.

Tineri au fost ajutati in aceasta campanie de cadrele didactice Dana Manea (coordonator flash-mob), Mona Calciu (coordonator activitate artistică), Lili Apostu ( reprezentant al Clubului de Arte Marţiale din Negreşti), Dl. Tabacaru (coordonator al demonstraţiei Arte Martiale) precum şi al partenerilor: Centrul de Tineret Negreşti, Primăria şi Casa de Cultură Negreşti. Mulţumirile se îndreaptă nu doar catre profesorii care i-au sprijinit pe tineri inactiunile lor dar şi către Jandarmeria Vaslui şi Poliţia Negreşti care au asigurat protecţia pe parcursul întregului eveniment.

In seara de luni, 16 iunie, în faţa Primăriei din oras, copiii, tinerii, părinţii si profesorii din Negreşti au fost invitaţi să aprindă şi să lanseze 100 de lampioane în memoria victimelor violenţei.

Grupul A.R.T. 
Începând cu anul 2012, în cadrul programului de dezvoltare comunitară “Un viitor mai bun pentru copiii noştri” al Fundaţiei World Vision Romania în judeţul Vaslui, a fost iniţiat Proiectul A.R.T prin care treizeci de elevi din oraşul Negreşti, identifică şi propun soluţii privind problemele copiilor din comunitatea lor. Scopul proiectului este, în primul rând, reducerea gradului de vulnerabilitate a tinerilor din oraşul Negreşti faţă de fenomenul traficului de fiinţe umane, dar şi a situaţiilor care afectează drepturile copiilor: copii ai strazi, copii neglijaţi, abandon şcolar, discriminarea sau neimplicarea copiilor în viaţa comunităţii.

Reţeaua Tinerilor din Negreşti
Reţeaua Tinerilor din Negreşti este formată din aproximativ 158 de membri: Grupul A.R.T., bursieri din cadrul proiectului “Vreau în clasa a noua!” (proiecte coordonate de Fundaţia World Vision România) şi membrii Consiliului Elevilor de la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din Negreşti”, Consiliului Elevilor de la Şcoala Generală “Mihai David” din Negreşti, voluntari ai Fundaţiei World Vision România şi voluntari ai Centrului de Tineret din Negreşti şi alţi tineri din oraşul Negreşti.