ZIUA COPILULUI, PRILEJ DE SARBATOARE PENTRU TOTI COPIII NOSTRI

1 – 6 Iunie | Desi Declaratia de Protectie a Copilului a fost adoptata la nivel mondial in 1925, abia in 1954 UNICEF recomanda ca fiecare stat sa isi aleaga o asa-numita „Zi a copilului”. De atunci, alaturi de alte 30 de tari, Romania a ales sa o sarbatoreasca pe 1 iunie. Ziua Copilului este marcata de spectacole, petreceri, actiuni pentru si cu copii. Este ziua in care toti acestia se simt bine, primesc cadouri si se distreaza impreuna asa cum fac si copiii nostri.

Ziua Copilului la Sotron in judetul Vaslui

Copiii din Sasova si din Tufesti au sarbatorit Ziua Copilului la Sotron – un targ de carti, jocuri si distractii, un eveniment desfasurat la Muzeul Literaturii Romane unde copii copiii din Sasova si Tufesti, comuna Rebricea, judetul Vaslui au participat la ateliere practice de origami, quilling si impletituri din sfoara.

Vremea capricioasa a fost un impediment pentru desfasurarea atelierelor programate in aer liber dar nu si pentru sarbatorirea Zilei Copilului. Copii s-au adaptat rapid. In Galeriile Pogor, in sala de festivitati a Muzeului Literaturii Romane din Iasi, au realizat bratari si masinute din jocurile primite in dar de la fundatie. Ulterior au vizitat Muzeul Literaturii Romane si Bojdeuca lui Ion Creanga si au vizionat scenete de teatru, au participat la ateliere de flori impletite si au sarit pe trambulina. Vezi mai mute pe blog.

1 iunie cu zambete de copii si bucurie in Dolj!

De 1 iunie, am fost unul dintre partenerii evenimentelor organizate de autoritatile locale din Craiova, in incinta Centrului Multifunctional din oras. Programul a fost plin de surprize, concursuri, jocuri si spectacole pentru copii. Pe parcursul intregului weekend, miile de vizitatori au putut sa admire o expozitie de obiecte realizate de catre copiii din proiectele noastre si sa ia contact cu activitatile fundatiei prin fotografiile expuse. Programul artistic, oferit de copii de la gradinite, scoli si ong-uri din Craiova si judetul Dolj au adus tuturor farmecul copilariei in suflet. Fundatia noastra s-a mandrit cu punerea in scena a spectacolului de teatru ,,Povestea mea”, oferit de copiii de la Scoala Gimnaziala,,Bucovat”, un multicolor spectacol de dans modern, oferit de copiii de la Scoala Gimnaziala ,,Breasta” si un spectacol de dansuri europene, oferit de copiii de la Scoala Gimnaziala ,,Cotofenii din Dos”. Ziua de 1 iunie a prins culoare si prin participarea la evenimente a familiei regale, Atletele lor Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Printul Nicolae aflandu-se in vizita la Craiova in aceasta perioada. Vezi mai multe pe blog.

Toti cei 4.100 de copii din scolile comunitatilor unde suntem prezenti, au primit de Ziua Copilului dulciuri si au participat la serbari si concursuri pe diferite teme: gastronomie, stiinte ale naturii.

Luna copilului a fost plina de surprize pentru copiii din proiectele World Vision! Angajatii companiei Ubisoft, prietenii biroului World Vision din Craiova, au mers la prescolarii de la o gradinta partenera din judetul Dolj si i-au bucurat pe copii cu dulciuri, jocuri si carti, tocmai bune pentru a intampina vacanta de vara. Fericirea copiilor a fost molipsitoare si pentru cateva ore am pasit cu totii in lumea fermecata a copilariei, plina de zambete si soare! Multumim echipei Ubisoft pentru zambetele aduse pe chipul copiilor!”

O zi a copilului cat o saptamana, in Ialomita

Copii din toate cele 13 comunitati din proiectul nostru zonal din judetul Ialomita, au celebrat Ziua Copilului nu doar pe 1 Iunie ci pe tot parcursul saptamanii cu desene pe asfalt (Urziceni, Manasia, Dridu), intreceri sportive (Maia, Dridu, Moldoveni, Armasesti), carnaval, jocuri distractive, desene si felicitari, spectacole folclorice (Cosereni), piese de teatru si cu clowni (Urziceni).

Dupa Sfinta Liturghie, copiii din Jilavele au vizionat doua pilde religioase (Blidu si Puterea Rugaciunii), urmate de discutii si intrebari pe temele prezentate, apoi copiii au recitat poezii si au interpretat cantece despre “Frumusetea copilariei si legatura copilului cu Dumnezeu“. La final copiii au fost rasplatiti cu dulciuri pregatite pentru ei de gospodinele satului.

Grupul de cateheza „Muguri de lumina” al Protopopiatul Urziceni a sarbatorit Ziua copilului in localitatea lor impreuna cu copii de la grupul de cateheza Rosiori bucurandu-se sa vada piesa de teatru Alba ca Zapada interpretata de firma Traistuta cu povesti, sa rada de farsele unui clovn, sa faca diferite jocuri precum funia, sacul, balonul, sa se joace cu baloane modelate in animale sau sabii, sa isi picteze fata iar la sfarsit sa guste bucatele alese dar mai ales dulciuri.

La Cosereni copii au participat la festivalul-concurs judetean „Floare de Baragan” organizat cu ocazia Zilei Copilului. Cum nu poate fi sarbatoare fara dansuri populare, copiii s-au imbracat in costume traditionale romanesti, au dansat Ciuleandra, hore si sarbe din Zona Munteniei.

De 1 iunie pentru prima data in Cluj

De 1 iunie, 15 copii din comunitatea Iara au sarbatorit Ziua Copilariei in orasul Cluj Napoca, unde s-au plimbat, au luat masa si si au participat la activitati inedite. Evenimentul a fost organizat de prietenii nostri, angajatii companiei Steelcase, care au repetat experienta de anul trecut, cand, datorita lor, alti 15 copii au simtit bucurie in suflet cu ocazia Zilei Copilului.
Provenind din familii sarace, multi dintre copii s-au aflat pentru prima data in Cluj, astfel ca fiecare clipa petrecuta aici a reprezentantat pentru ei un sir de surprize frumoase. Vezi mai multe aici.