APICULTORI SI CADRE MEDICALE VASLUIENE INVATA DESPRE BENEFICIILE MIERII IN ALIMENTATIE

Valea Mare, Dumesti, judetul Vaslui, 21 mai 2014 | De Sfintii Constantin si Elena, 40 de apicultori, medici si asistente au participat la lectia practica „Nutritie si comportament alimentar in mediul rural – cunostinte, aptitudini si metode de interventie in asistenta primara”.

40 de participanti – apicultori din comunele Todiresti, Rafaila si Dumesti, beneficiari ai proiectelor de dezvoltare economica World Vision si medici si asistenti medicali au participat la o prezentare inedita in stupina. Acestia din urma au putut completa informatiile prezentate cu exemple din experienta lor profesionala.

Cei mai multi medici au declarat ca este imperios necesara realizarea unei campanii de informare despre importanta consumului de alimente sanatoase, in special al mierii de albine ca inlocuitor al zaharului si a indulcitorilor artificiali. De altfel,

Fundatia World Vision Romania a oferit brosuri cu informatii despre valorile nutritive ale mierii de albine si beneficiile consumului acestui aliment cu regularitate.

Lectia a folosit metoda acvariului pentru a aborda tema mai larga a nutritiei cu o detaliere a beneficiilor mierii pentru starea de sanatate. Sesiunea a fost una interactiva. Fermierii au pus intrebari, au schimbat idei si opinii, au invatat lucruri noi. Mai mult, fermierii au venit cu produsele lor traditionale, realizate in gospodarii si au invitat medicii si cadrele medicale sa deguste din bunatatile pregatite: cas, placinte cu branza, tarte cu visine, cornulete cu branza si prajituri cu miere de albine.