EXPOZITIA DE ARTA “LUMINA SI HAR”, LA A XII-A EDITIE

Medgidia, 9.04.2014 | Pe 9 si 10 aprilie 2014, la Medgidia se desfasoara cea de-a XII-a editie a expozitiei de arta cu vanzare « Lumina si Har ». Produsele sunt confectionate de 7 tineri seropozitivi, la Clubul de arta Medgidia, iar banii stransi vor fi folositi pentru a continua activitatile proiectului « Impreuna pentru viitor ».

Clubul de arta Medgidia a fost infiintat de organizatia World Vision in anul 2003 pentru a le oferi copiilor seropozitivi, sansa de a socializa si de a se relaxa prin arta. Activitatile de pictura pe lemn si sticla, margelit si arta decorativa aveau un scop terapeutic si secundar, de dezvoltare de abilitati si crestere a increderii de sine. In ultimii doi ani de zile, intalnirile au capatat un scop de terapie ocupationala pe care echipa de proiect doreste sa o transforme in locuri de munca pentru tineri.

« Organizam expozitia ca sa patram traditia, sa strangem bani pentru a continua activitatile proiectului si ca sa ne cunoasca lumea din Medgidia, fiindca cele unsprezece editii anterioare le-am organizat la Constanta”, a precizat Raluca Bretea, coordonatorul proiectului.

Locuitorii din Medgidia vor putea sa cumpere frumoase seturi de bijuterii handmade, lumanari lucrate manual, masti si obiecte decorative din ipsos, spirjinind astfel proiectul World Vision si incurajand cei 7 artisti sa isi continue activitiatea.