SECRETELE COMUNICARII DEZVALUITE BURSIERILOR DE LA LICEUL DIN NEGRESTI

Negresti, 23 II 2014 | Liceenii bursieri din programul “Vreau in clasa a noua!” au participat la training-ul “Comunicare si abilitati sociale” organizat de fundatia World Vision Romania la Biblioteca Oraseneasca din Negresti. Prin exemple concrete si raportarea la situatii practice din viata cotidiana, acestia au primit o serie de sfaturi. Astfel, in viitor vor comunica mai bine si vor depasi mai usor barierele in relationarea cu cei din jur.

Mai intai, tinerii au aflat mai multe informatii cu privire la conceptele de comunicare si integrarea sociala, ascultare si feed back iar ulterior le-au inteles mai bine prin exemple si raportandu-le la situatii reale. In urma exercitiilor au primit sfaturi care sa ii ajute sa comunice mai bine si sa depaseasca barierele atunci cand relationeaza cu cei din jur.

Informatiile au fost mai bine asimilate de liceeni datorita jocurilor de echipa la care au participat si in timpul carora au comunicat si au negociat pentru a obtine ceea ce aveau nevoie si care i-au ajutat sa descopere noi modalitati de comunicare specifice diferitelor situatii.

In a doua parte a activitatii, bursierii au invatat despre abilitati sociale si rolul lor in viata de zi cu zi.

Training-ul i-a ajutat pe tineri sa fie mai deschisi si mai comunicativi cu cei din jurul lor. „Mi-a placut faptul ca am comunicat, ca am invatat ce este comunicarea si, mai important, mi-a placut ca am socializat deschis unii cu altii.”, a marturisit Florina, in varsta de 15 ani.

Liceenii bursieri din programul „Vreau in clasa a noua” al fundatiei World Vision Romania sunt elevi silitori proveniti din familii sarace care sunt ajutati sa isi continue studiile prin contributia unor sponsori. Dincolo de sustinerea financiara oferita prin burse ce acopera cheltuieli pentru rechizite, carti, imbracaminte si transport la scoala, programul ii ajuta pe tineri sa se fomeze in mod echilibrat si sa devina adulti responsabili, implicandu-i in diverse activitati de socializare si de dezvoltare personala. Vezi mai multe pe http://www.worldvision.ro/despre-proiect