TURNEUL “HANDBAL PENTRU EDUCATIE” A AJUNS LA A IV-A EDITIE

Comunicat de presa

 

Schimba viitorul uni copil! Ajuta-l sa merga la scoala !

In perioada 25-26 ianuarie 2014 Fundaţia WORLD VISION ROMANIA , Asociaţia Sportivă HandbalFan Rm Vâlcea si Clubul Rotaract Vâlcea organizeaza a 4-a ediţie a Turneului Naţional de Handbal Mixt, care se va desfăşura, ca şi în 2013, sub sloganul „Handbal pentru Educaţie”. Ca şi în anii trecuţi, ne propunem ca acest turneu sportiv să fie organizat pentru susţinerea beneficiarilor din proiectul de burse scolare “Vreau în clasa a noua” derulat de World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea.

La aceasta ediţie vor participa 16 echipe de handbal mixt din Bucuresti, Cluj, Brasov, Baia Mare, Olt, Dolj si Valcea care, la iniţiativa componenţilor Asociaţiei Sportive HandbalFan şi alături de ei, doresc să se implice în activităţi de responsabilitate socială la nivelul comunităţii locale.

48 de meciuri se vor desfasura la Sala Sporturilor Traian, Sala de Sport a Colegiului National Energetic si Sala de Sport a Colegiului National Forestier din Rm.Valcea.

„Prin activitatile noastre ne dorim sa promovam handbalul dar si sa ne implicam in activitati de responsabilitate sociala la nivelul comunitatii locale. Dorinta de a construi ceva durabil in comunitate a stat la baza ideii acestui proiect care imbina cele 2 dimensiuni: sportul si sustinerea tinerilor in dificultate din mediul rural sa-si continue studiile liceale in mediul urban. Ne dorim ca acest eveniment sa devina unul de traditie, urmand ca in fiecare an fondurile atrase sa fie utilizate pentru finanatarea proiectelor World Vision Romania” a declarat Sebastian Talabus, presedinte HCA HandbalFan Rm.Valcea.

Sunt si in acest an al aturi de noi cu prilejul turneului- atat ca parteneri, cat si ca sponsori: Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, Fundatia Judeteana pentru Tineret , Boromir, Pepsi, Restaurante OK , Vidra, 24Plus, Vizal, Sanovita, Eurogreen, Apavil si Nurvil.

 Evenimentul este unul de strângere de fonduri iar sumele obtinute in cadrul turneului din taxe de participare, sponsorizări, etc. vor fi donate pentru proiectul „Vreau in clasa a noua” lansat de World Vision in 2008 si care are ca scop sustinerea tinerilor fara posibilitati materiale din mediul rural , pentru a-si continua studiile in mediul urban.

Handbalul poate fi mai mult decat un sport, poate ajuta tinerii sa-si urmeze visele.

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului