CRACIUNUL – UN MOMENT SPECIAL PENTRU TOTI COPIII DIN IALOMITA

Bucuresti, decembrie 2013 – Festivaluri si concerte. Serbari la scoala cu poezii, colinde si scenete. Ritualul impodobirii bradului in cluburile copiilor. O activitate efervescenta. Astfel au sarbatorit Craciunul copiii din comunitatile ialomitene partenere ale fundatiei World Vision Romania. Ei au fost cei mai autentici ambasadori ai sarbatorii nasterii Mantuitorului, purtatorii adevaratei traditii a carei pastrare intareste valorile noastre traditionale.

Inca de la inceputul lunii Decembrie, copiii din Ialomita au intrat in atmosfera sarbatorii Craciunului. La scoli si la Cluburile copiilor, copiii au participat la diferite activitati specifice sarbatorilor de iarna. In cadrul activitatilor de la scoala, copii au recitat poezii de sezon, au cantat colinde si au interpretat diferite roluri din scena nasterii Mantuitorului. In toate cele 12 cluburi ale copiilor din comunitatile partenere World Vision, copiii au impodobit bradul si au cântat colinde, au facut felicitari de sezon, ornamente si decoratiuni pentru brad si nu numai.

In acest an, in afara activitatilor de la scoala si de la Cluburile copiilor, pe data de 13 decembrie 2013, grupul Colinda a participat festivalul national ,,Sub raze de soare” de la Slobozia. Aceasta sarbatoare a colindului a reunit grupurile de colindatori din toate zonele istorice ale tarii. Acestia au colindat şi au urat toate cele bune pentru anul care vine, prezentând cele mai frumoase traditii şi obiceiuri de iarna. Seria manifestarilor de Craciun a continuat pe data de 15 decembrie 2013, cand grupuri de colindatori de la cercurile de cateheza din 5 comunitati (Maia, Jilavele, Fierbinti, Dridu si Rosiori) au participat la concertul de colinde populare romanesti “Deschide usa, crestine!” desfasurat la Centru Cultural al Municipiului Urziceni. Ca rasplata pentru intreaga activitate toti copiii au primit daruri din partea organizatorilor. De asemenea, Hristos a fost impartasit membrilor comunitatii din Rosiori pe data de 21 decembrie la Parohia Rosiori, cand a avut loc festivalul-concurs “Astazi s-a nascut Hristos”, concurs dedicat traditiilor de Craciun. La acest concurs au participat si parohiile din Maia si Fierbinti.

Prin activitatile la care au participat cu mare drag, copiii din Ialomita au fost poate cei mai autentici ambasadori ai sarbatorii nasterii Mantuitorului, purtatorii adevaratei traditii a colindelor, care ne-au oferit o intelegere mai profunda a acestei sarbatori. Primind colindatorii am primit pe Cel care I-a trimis si pe Cel pe care L-au vestit.