PESTE 100 DE COPII DIN DOLJ AU ACUM DONATORI ŞI ŞANSE LA UN VIITOR MAI BUN

COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 20 noiembrie 2013 – World Vision Romania anunţa ca a depaşit cifra de 100 de copii sponsorizaţi prin programul „Donator de Viitor”. Programul a fost lansat la 1 octombrie 2013 si este primul demers de tip „child sponsorhip” din tara, oferind romanilor posibilitatea de a contribui la schimbarea destinului unei comunitati defavorizate. Alti 500 de copii din 13 comunitati defavorizate doljene aşteapta sa işi gaseasca şi ei donatori pana in septembrie 2014.


Prima etapa a programului de dezvoltare comunitara se deruleaza in intervalul octombrie 2013 – septembrie 2014 si vizeaza nevoile a 13 comunitati defavorizate din judetul Dolj, acesta fiind unul dintre judetele cu cel mai scazut nivel de trai din Romania.

Toţi cei care doresc sa sustina demersul World Vision pot sprijini unul din copiii inscrisi in program, prin donatii lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.

 
„Reacţia rapida a oamenilor care au devenit donatori in aceste prime 2 luni ne bucura foarte tare şi ne da speranţe pentru viitor. Inca avem mulţi copii care merita şansa unei vieţi mai bune. Le multumim tuturor celor care s-au implicat déjà şi ii incurajam sa ramana alaturi de noi şi sa . In egala masura, le mulţumim celor care ne-au vizitat site-ul, precum şi prietenilor noştri din social media – şi aceasta susţinere conteaza pentru copiii din programul nostru. Campania Donator de viitor continua şi in perioada iernii cu noi poveşti de la copiii din comunitaţi, a caror viaţa este atat de diferita de cea a copiilor din oraşe. Impreuna putem reduce acest decalaj. Ii rugam pe toti cei care vad acest mesaj sa nu ramana indiferenti, a declarat Catalin Andrew Popa, Director National World Vision Romania.

Toţi aceşti 600 de copii vor beneficia de ajutor in cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitara ce se deruleaza pe 5 paliere principale: educatie, sanatate, dezvoltare economica, advocacy, dezvoltare spirituala.

Donator de viitor – un program de dezvoltare comunitara pe multiple paliere 

Prin intermediul programului „Donator de Viitor”, fiecare sustinator al campaniei ajuta World Vision Romania sa contribuie la schimbarea in bine a vietii celor 600 de copii, schimband lumea in care ei traiesc. Astfel, plecand de la faptul ca bunastarea copilului este strans legata de bunastarea familiei sale si a comunitatii in care traieste, World Vision Romania lucreaza alaturi de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confrunta – alcatuiesc planul de activitate, apoi il pun in practica impreuna si, in ultima etapa, pregatesc membrii comunitatii astfel incat ei sa poata continua pe cont propriu ceea ce au construit. Problemele care vor putea fi rezolvate datorita donaţiilor primite acopera o paleta larga: dotarea şcolilor şi gradiniţelor cu material didactic, mobilier, laboratoare de informatica, racordarea acestora la reţeaua de apa curenta, deschiderea sau modernizarea punctelor sanitare, imbunataţirea drumurilor de acces catre şcoli, crearea de spaţii pentru activitaţi culturale şi de petrecere a timpului liber, organizarea de excursii, tabere şi vizite la diverse obiective.  Astfel copiii vor putea ajunge mai uşor la şcoala, vor avea condiţii mai bune de studiu, atat individual, cat şi in colectivitate, acces la servicii medicale de calitate, ocazii de a ieşi in lume şi de a cunoaşte alţi tineri, alte locuri, de a-şi largi orizonturile.

Particularitatea programului „Donator de Viitor” consta in implicarea pe termen lung si in crearea unei legaturi directe intre copil si persoana care se inscrie in programul de donatii. Astfel, programul permite o comunicare constanta intre donator si copil, primul dintre ei avand posibilitatea de a coresponda cu copilul şi cu familia lui sau de a-l vizita, daca isi doreste acest lucru.


Cum poti sa devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor si iti alegi copilul pe care doresti sa il sustii. Donand lunar 68 de lei, tu ii asiguri copilului ales sansa la o viata mai buna si suport moral. Astfel, cu mai putin de 2.5 lei/zi ii poti schimba destinul, dandu-i posibilitatea sa mearga in fiecare zi la scoala, sa aiba caietele si cartile necesare, sa se duca la doctor atunci cand este cazul si sa beneficieze de tratamentul corespunzator, chiar sa mearga in excursii şi tabere şi sa vada astfel ca lumea este mult mai larga decat ştiu ei. Vei primi scrisori de la copilul ales, informatii despre evolutia lui si il poti vizita daca doresti. Insa impactul donatiei tale este mult mai mare. El se rasfrange asupra intregii comunitaţi in care copilul traieşte. Cu ajutorul tau, World Vision Romania va lucra alaturi de reprezentanţii comunitatilor din program pentru a adezvolta proiecte concepute in functie de necesitatile locale, contribuind astfel la bunastarea tuturor copiilor si familiilor din zona.

100 de copii au acum donatori de viitor. Alţi 500 de copii inscrisi in proiect asteapta ajutorul nostru
http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor

Contact: OANA SERBAN | PR & Communication Manager | World Vision Romania
Tel: 0722 430 060 | Email: Oana_Serban@wvi.org

 
Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de ţari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.