„DONATOR DE VIITOR”PRIMUL PROGRAM ROMANESC DE TIP „CHILD SPONSORSHIP”

 COMUNICAT DE PRESĂ

• 600 de copii din 13 comunități defavorizate din județul Dolj vor beneficia de ajutor în cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitară ce se va derula pe 5 paliere principale: educație, sănătate, dezvoltare economică, advocacy, dezvoltare spirituală

București, 15 octombrie 2013 – World Vision România anunță lansarea programului „Donator de Viitor”, primul demers de tip „child sponsorhip” din România, prin care organizația oferă posibilitatea românilor de a contribui la schimbarea destinului unei comunități defavorizate, susținând copiii din acea comunitate. Prima etapă a programului de dezvoltare comunitară se va derula în intervalul octombrie 2013 – septembrie 2014 și va viza nevoile a 13 comunități defavorizate din județul Dolj, acesta fiind unul dintre județele cu cel mai scăzut nivel de trai din România. În prima fază a campaniei, cei care doresc să susțină demersul World Vision pot sprijini unul din cei 600 de copii înscriși în program, prin donații lunare de 68 de lei pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor.

Românii – implicati pentru prima dată în procesele de dezvoltare comunitară

Pană acum, programele de dezvoltare comunitară inițiate de World Vision s-au derulat cu ajutorul donatorilor individuali din alte țări precum SUA, Canada, Taiwan, Elveţia etc. Începând cu octombrie 2013, World Vision România oferă și românilor posibilitatea de a se implica într-un astfel de proiect, dând copiilor din mediul rural șansa la un viitor mai bun.

Particularitatea programului „Donator de Viitor” constă în implicarea pe termen lung și în crearea unei legături directe între copil și persoana care se înscrie în programul de donații. Astfel, programul permite o comunicare constantă între donator și copil, primul dintre ei având posibilitatea de a coresponda cu copilul şi cu familia lui sau de a-l vizita, dacă își dorește acest lucru.


„Pentru mulţi dintre cei 600 de copii înscriși în program, copilăria înseamnă drumul lung parcurs pe jos până la şcoală indiferent de anotimp, înseamnă o pereche de pantofi pe care o împart cu frații lor, o odaie micuţă luminată de o singură lumânare sau un cartof fiert împărțit – masa pentru întreaga zi. Prin lansarea campaniei <<Donator de viitor>>, ne dorim să schimbăm această realitate și să le oferim speranță acestor copii care se confruntă prea devreme cu greutăți prea mari. De aceea, îi rugăm pe toți cei care văd acest mesaj, să nu rămână indiferenți. Donația lor poate face diferența. Împreună, putem schimba vieți în bine”, a declarat Cătălin Andrew Popa, Director Național World Vision România.

Impactul donației pentru comunitate

Prin intermediul programului „Donator de Viitor”, fiecare susținător al campaniei ajută World Vision România să contribuie la schimbarea în bine a vieții celor 600 de copii, schimbând lumea în care ei trăiesc. Astfel, plecând de la faptul că bunăstarea copilului este strâns legată de bunăstarea familiei sale și a comunității în care trăiește, World Vision România va lucra alături de oamenii din fiecare comunitate pentru a rezolva problemele cu care se confruntă, astfel încât membrii ei să devină capabili să îşi ia soarta în propriile mâini şi să își îngrijească mai bine copiii.

„Credem cu tărie că cea mai bună soluție pentru eradicarea sărăciei, una care să dureze, presupune lucrul alături de oamenii dintr-o comunitate pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, în vederea construirii unei comunități mai bune. Astfel, prin acest program de dezvoltare comunitară, lucrăm cu comunitatea pentru a afla cele mai mari nevoi ale acesteia, alcătuim planul de activitate cu membrii și liderii comunității, punem planul în practică împreună și, în ultima etapă, pregătim membrii comunității pentru ca ei să știe cum să aibă grijă de ceea ce au construit și să dobândească noi resurse pentru a beneficia de o dezvoltare continuă și durabilă”, a afirmat Cătălin Andrew Popa, Director Național World Vision România.

Implementarea campaniei se va realiza pe domenii de activități, conform filozofiei World Vision, având 5 paliere principale: educație, sănătate, dezvoltare economică, advocacy și dezvoltare spirituală. Desfășurarea programelor are permanent în vedere transformarea comunităţilor din entităţi pasive, neimplicate, aflate în aşteptarea sprijinului din afară pentru depăşirea situaţiilor dificile, în comunităţi active, implicate, capabile să construiască viitorul propriilor copii.

Cum poți să devii donator de viitor?

Foarte simplu. Intri pe www.worldvision.ro/donator-de-viitor și îți alegi copilul pe care dorești să îl susții. Donând lunar 68 de lei, tu îi asiguri copilului ales șansa la o viață mai bună și suport moral. Astfel, cu mai puțin de 2.5 lei/zi îi poți schimba destinul, dându-i posibilitatea să meargă în fiecare zi la școală, să aibă caietele și cărțile necesare, să se ducă la doctor atunci când este cazul și să beneficieze de tratamentul corespunzător, chiar să meargă în excursii şi tabere şi să vadă astfel că lumea este mult mai largă decât ştiu ei. Vei primi scrisori de la copilul ales, informații despre evoluția lui și îl poți vizita dacă dorești. Însă impactul donației tale este mult mai mare. El se reasfrânge asupra întregii comunităţi în care copilul trăieşte. Cu ajutorul tău, World Vision România va lucra alături de reprezentanţii comunităților din program pentru a adezvolta proiecte concepute în funcție de necesitățile locale, contribuind astfel la bunăstarea tuturor copiilor și familiilor din zonă.

600 de copii înscriși în proiect așteaptă ajutorul nostru
http://www.worldvision.ro/donator-de-viitor

Persoana de contact:

Oana Serban – Manager Comunicare si PR, e-mail: oana_serban@wvi.org, 0736.444.822.

Despre World Vision România

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.