APEL UMANITAR IN SPRIJINUL COPIILOR SI PERSOANELOR VULNERABILE AFECTATE DE INUNDATIILE DIN GALATI

APEL UMANITAR

Fundaţia World Vision România alături de organizaţiile neguvernamentale creştine partnere ADRA România, Confederaţia CARITAS România, Habitat for Humanity, Salvaţi Copiii şi Serviciul de Ajutor Maltez, coordonate la nivel naţional şi internaţional în Grupul de Asistenţă Umanitară al FOND- Federaţia Organizaţiilor Negvernamentale pentru Dezvoltare – GLAU, îşi anunţă solidaritatea cu persoanele afectate de inundaţiile severe din judeţul Galaţi prin intervenţii în regim de urgenţă, precum şi post inundaţii.

Astfel astăzi, 19 septembrie, World Vision România îşi lansează propria intervenţie de urgenţă în Slobozia, unde va oferi ajutor pentru 100 de familii grav afectate de inundaţii şi viituri. Ajutorul consta in pachete coţinând produse de igienă, rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente care vor ajuta victimele să poată depăşi momentele grele şi ulterior să îşi poată reface gospodăriile afectate de calamităţi. Ele vor fi acordate cu prioritate celor mai vulnerabile persoane, familiilor cu copii mici sau persoanelor care se află în evidenţa serviciilor de asistenţă socială, şi care au avut de suferit în urma inundaţiilor din ultimele zile. De asemenea, World Vision România va contribui cu bani din propiul Fond Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Concomitent cu propria intervenţie de urgenţă, World Vision România lansează un apel umanitar către toţi cei care doresc să ajute, indivizi sau companii, în sprijinul copiilor, bătrânilor şi persoanelor vulnerabile afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi. Ei au chiar acum nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Donaţiile în bani sau în natură constând în produse de tipul celor enumerate mai sus pot ajuta cât mai multe victme să îşi refacă casele astfel încât să nu rămână fără un adăpost deasupra capului în anotimpul rece care se apropie. World Vision România se angajează să promoveze sprijinul şi implicarea persoanelor fizice şi juridice care doresc acest lucru prin toate canalele sale de comunicare, online şi offline.

Până în prezent 9 oameni şi-au pierdut viaţa după ce au fost luaţi de viituri, peste 6.000 de persoane au fost evacuate din 39 de localităţi şi peste 1.700 de case au fost inundate. De asemenea, au fost avariate poduri si podeţe, drumuri judeţene şi comunale, precum şi zeci de hectare de teren agricol şi păşune. Comunităţile cele mai grav afectate sunt: Costache Negri, Pechea,Cudalbi, Corni, Miticeni şi Cuca.

Pagubele materiale sunt mari, având în vedere că numărul locuinţelor asigurate împotriva dezastrelor naturale este din ce in ce mai mic – numărul locuinţelor asigurate a scăzut cu aproape jumătate faţă de noiembrie 2011, cand a atins pragul maxim, potrivit datelor oficiale.

Momentan ONG-urile din parteneriatul GLAU continuă evaluarea situaţiei şi, în funcţie de nevoile constatate în judeţul Galaţi, intenţionează să dezvolte proiecte pentru:
– Sprijin cu alimente, articole de igienă, pături și hrană pentru sinistrați
– Distribuirea de materiale informative despre curăţarea şi dezinfectarea locuinţelor afectate de inundaţii
– Suport pentru perioada de iarnă (suport cu alimente, furaje pentru animale, materiale de încălzire în funcţie de nevoile identificate)
– Reabilitare în agricultură
– Programe de reducere a riscului de dezastre
– Programe de reabilitare şi reconstrucţie a caselor şi şcolilor
– Suport educaţional.

Nu este pentru prima dată când World Vision România se implică în susţinerea persoanelor afectate de calamităţi, demonstrându-şi solidaritatea atât în România, cât şi pe plan internaţional. Fundaţia a intervenit imediat dar și cu reabilitării în comunitățile afectate de inundatiile din 2005-2006. În urma cutremurelor din Haiti (2010), Japonia (2011) şi a inundaţiilor (2010) sau căderilor masive de zapadă (2012) din România, World Vision România a acordat sprijin material şi consiliere celor afectaţi.

Pentru donaţii puteţi folosi metodele de mai jos:

Donatii online: http://www.worldvision.ro/doneaza-pentru-situatii-de-urgenta/proiecte/situatii-de-urgenta-p59.html

Conturi pentru donaţii în lei:
RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 – deschis la CITIBANK SA
RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 – deschis la RAIFFEISEN BANK – AGENTIA PIPERA

Cont pentru donaţii în euro:
RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 – deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Cont pentru donaţii în dolari:
RO30 CITI 0000 0008 2502 4034 – deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Persoana de contact: Oana Serban – Manager Comunicare si PR, e-mail: oana_serban@wvi.org, 0736.444.822.

Despre World Vision Romania
World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.