TINERII DIN NEGREŞTI SI PREVENIREA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE

În perioada 4-13 iunie 2013 în oraşul Negreşti, 30 de tineri beneficiari ai proiectului A.R.T. (Youth are Aware, Raise their Voice and Take Action Against Human Trafficking), au inițiat şi coordonat Campania de prevenire a traficului de ființe umane: Un OM alege, un SCLAV se supune. O persoană devine marfă atunci când este traficată… Oamenii nu sunt de vânzare.

Campania s-a derulat prin sesiuni de informare pe tema traficului de ființe umane cât şi prin diseminarea de pliante informative în oraşul Negreşti. Astfel, au fost organizate în total 7 sesiuni de informare, la care au participat 415 elevi de la Şcoala Generală Mihai David din Negreşti, Şcoala Specială din Negreşti şi de la Liceul Nicolae Iorga Negreşti. Totodată, 3000 de pliante informative au fost diseminate în oraşul Negreşti.

Precizăm faptul că întreaga acțiune a fost derulată de tineri din propria lor inițiativă. Pretextul a fost dat de concursul de creație desfăşurat Biroul Zonal Iaşi&Vaslui, Fundația World Vision România, în luna martie a.c.. Cu acest prilej, elevii din Grupul A.R.T. au concurat cu desene, filmulețe video, prezentări power point sau chiar poezii de prevenire a traficului de ființe umane. Toate au fost folosite acum ca materiale de suport în cadrul campaniei Un OM alege, un SCLAV se supune. O persoană devine marfă atunci când este traficată… Oamenii nu sunt de vânzare.

“Experiența a fost una nouă pentru mine, întrucât nu am mai fost pusă în această situație, iar spre surpriza mea, am avut parte de unfeedback pozitiv din partea persoanelor cărora le-am împărțit pliantele. Faptul că reacția oamenilor a fost una pozitivă mi-a dat încredere în propriile puteri şi, în acelaşi timp am conştiențizat că munca noastră nu este în zadar. Tind să cred că impactul a fost unul bun şi consider că ar trebui să continuăm astfel de activități.” a declarat Ana Maria, membră a grupului A.R.T.