PREMIUL I LA GALA SOCIETATII CIVILE 2013, SECTIUNEA DEZVOLTARE ECONOMICA SI SOCIALA

Comunicat de presa, 3 iunie 2013
Fundatia World Vision Romania – Biroul Zonal Iasi&Vaslui a fost distinsa luni 3 iunie 2013 cu Premiul I in cadrul Galei Societatii Civile, sectiunea Dezvoltare Economica si Sociala, pentru Proiectul Taking Farmers Out of Poverty Through Economic Development.

Desfasurat pe parcursul a cinci ani, in perioada octombrie 2007 – septembrie 2012, proiectul de dezvoltare economica Taking Farmers Out of Poverty Through Economic Development a fost implementat in parteneriat cu cinci comune ieșene: Aroneanu, Cepleniţa, Costuleni, Golaiesti si Vladeni. Pe parcursul celor cinci ani de proiect, 239 de fermieri din judetul Iași au absolvit cu succes cursuri de pomicultura, apicultura, legumicultura, viticultura, competente antreprenoriale etc. De asemenea, 100 de fermieri au fost informati despre avantajele asocierii și despre pașii necesari pentru infiintarea unei asociatii cu statut juridic. Astfel au fost infiintate 9 asociatii agricole (cu profile diferite – apicol, pomiviticol, etc.).

Cea mai importanta realizare este reprezentata de sprijinul acordat unui numar de 150 de fermieri care, cu sustinerea World Vision Romania, au accesat in total 1.3 milioane de Euro pentru perioada 2009 –2013, prin Planul National de Dezvoltare Rurala, masurile 141 si 112. Un alt rezultat semnificativ il constituie atestarea ca produse traditionale romanești a gemului, dulcetei și compotului de cireșe de Hilita, produse de Asociatia pomiviticola Hilita din comuna Costuleni. Alte zece produse ale nou asociatiilor infiinţate se afla in curs de atestare. In plus, proiectul le-a oferit fermierilor și oportunitatea de a participa la expozitii și targuri de produse traditionale din tara și strainatate.

“Suntem foarte onoraţi sa primim acest premiu care ne recompenseaza pentru eforturile noastre de dezvoltare comunitara. Prin asemenea proiecte care incurajeaza antreprenoriatul ne propunem sa imbunataţim standardele de trai ale populatiei rurale. Beneficiarii proiectului au fost 400 de fermieri și familiile acestora. Astfel, peste 500 de copii din mediul rural și-au putut continua studiile gimnaziale și liceale și s-au bucurat de conditii mai bune de trai. Acest premiu I la Gala Societatii Civile, eveniment care recunoaste excelenta in domeniul responsabilitaţii sociale, demonstreaza nevoia și potentialul care exista in comunitatile rurale pentru astfel de proiecte. Le multumim pentru acest succes tuturor partenerilor nostri – institutii locale și judetene din judetul Iași si, mai ales, fermierilor nostri”, a declarat Catalin Popa – director executiv World Vision Romania.

Contact: Oana Serban – Manager PR&Comunicare World Vision Romania, 0736 444 822, oana_serban@wvi.org
www.worldvision.ro

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfașoara programe de intervenetie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara și advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile și comunitatile rurale, in scopul depașirii saraciei și nedreptatii. Inspirati de valori creștine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de ţari din intreaga lume. Ȋn 22 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 350.000 de copii și adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș. De aceea desfașuram in comunitaţile noastre rurale programe de lunga durata pentru educatie și reducerea abandonului școlar, sanatate și protectia copilului, agricultura și dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la educatie formala și informala și la conditii de viaţa mai bune prin dezvoltarea comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor și membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.