FLASH MOB IN CRAIOVA PENTRU 2 % DONATI CAMPANIEI „CU O CARTE SCHIMBA O VIATA”

Comuniat de presa

Birou Zonal Dolj al fundatie WVR, a organizat joi 11 Aprilie 2013, in Piata Mihai Viteazu, si pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova un flash-mob in cadrul campaniei “Cu o carte schimba o viata”, care se va desfasura pana la sfarsitul lunii mai 2013. Obiectivul principal al campaniei consta in dotarea bibliotecilor a 53 de scoli din judeţele in care World Vision Romania (WVR) desfasoara activitaţi si proiecte.

Scopul flash mob-ului a fost de a aminti cat de importanta este educaţia copiilor, in special a celor din mediul rural si ca directionand 2% din impozitul deja platit la stat catre World Vision Romania se va facilita accesul la lectura pentru peste 15 000 de copii din 53 de comunitaţi rurale care nu au acces la carţile necesare educaţiei lor si nu se pot bucura de lectura.

Conceptul evenimentului este unul foarte modern si folosit in ultima vreme in special pentru acţiuni de solidaritate. Voluntarii World Vision si copiii de la Palatul Copiilor Craiova au dansat dupa o coregrafie realizata de catre Prof. Ana Maria Trasca si au cantat timp de 4 minute pe versuri menite sa ii incurajeze pe trecatori sa directioneze cei 2% din impozitul deja platit la stat catre World Vision Romania care ii va folosi in programul de prevenţie a abandonului scolar. Voluntarii au incurajat trecatorii sa intre ‘’in joc’’ si sa li se alature.

Vezi film

Partenerii evenimentului au fost Palatul Copiilor Craiova si Casa de Cultura Traian Demetrescu si Primaria Craiovei. Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul Primarie Muncipiului Craiova.

Persoana de contact: Ana Maria Motateanu, Specialist Comunicare: 0761 431 800, anamaria_motateanu@wvi.org