Dăruiește educație

Contribuie la Fondul de Urgență pentru copiii și școlile din mediul rural

Nu poți ajuta toți copiii, dar poți începe cu unul,
ajută-ne să-i hrănim prin educație!

Trăim vremuri confuze în care adaptarea, curajul și implicarea sunt vitale pentru fiecare dintre noi. A început școala în pandemie, pentru unii copii cursurile sunt online, pentru alții offline sau în sistem hibrid…

Majoritatea copiiilor merg la școală, dar deja, din cauza creșterii cazurilor de covid-19, școlile încep să se închidă, dar educația trebuie să continue.

Planul nostru este să sprijinim în continuarea elevii și familiile acestora prin intervenție și strângere de fonduri.

Cu ajutorul vostru, deja am reușit să donăm prima tranșă de dispozitive pentru învățământul digital: peste 4.000 de tablete şi laptopuri, pentru ca elevii din mediul rural să-şi poată continua educaţia, în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi.

Din 6600 de tablete și laptopuri necesare, am reușit să donăm 4000!

De asemenea, parte din procesul de dotare a școlilor pentru acest an școlar este și donația de 21 de table interactive.

Peste 40% dintre copiii din mediul rural, parte din proiectele World Vision România, nu au participat la şcoala online în perioada suspendării cursurilor din cauza pandemiei.

În noul an școlar nu vrem să mai rămână niciun copil în urmă, iar echipa noastră este pregătită să ofere suportul școlilor și familiilor astfel:

  • donații de echipamente igienico-sanitare pentru școlile care nu au resurse;
  • donații de echipamente digitale pentru copii și școli, astfel încât să poată participa la orele online, în cazul în care contextul în pandemiei școlile se închid;
  • suport pentru școli în  accesarea fondurilor guvernamentale pentru pregătirea școlilor.

Avem în vedere pentru acest an școlar intervenția pentru cel puțin 6.600 de copiii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate și 27 de şcoli şi 6 grădiniţe pentru renovări și reabilitări în regim de urgență.

Copiii de la sate care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse. Ajută-i și dăruiește-le educație!

În an aniversar pentru World Vision România, acest an dificil la nivel global, dar care marchează 30 de ani ai implicării sociale și schimbărilor pozitive în viața a peste 560.000 de copii și  adulți din comunitățile rurale, noi vă spunem tuturor: AJUTĂM ÎN CONTINUARE MII DE COPII SĂ ÎNVEȚE. Dăruim educație pentru că educația este transformatoare, este cea care declanșează evoluția unui popor.

Se spune că binele se face în liniște.  Dar atunci când se și află, Binele devine mai mult.

Iar de 30 de ani, acești #EroiNeStiuti ai World Vision România, care fac binele fără să caute recunoaștere, fie că vorbim de profesori, psihologi, asistenți sociali, donatori individuali și corporate, voluntari sau angajați, au sădit speranța  în  viețile  a  peste  560.000 de  copii și adulți  din  500 de comunități rurale, situate în 18 județe, beneficiarii direcți ai programelor noastre.

Implicarea acestor eroi neștiuți a avut un impact major în educație, protecție socială, sănătate, antreprenoriat social și dezvoltare rurală, intervenții în situații de urgență.

Munca noastră este acum mai importantă ca niciodată. Cu siguranţă această perioadă a pus sistemul de educaţie din România în lumina reflectoarelor, iar toate lipsurile s-au văzut clar.

Însă toţi copiii merită să aibă acces la educaţie şi doar împreună cu donatorii noştri putem face şcoala de la satele din România un loc unde copiii să poată să continue să înveţe.

De aceea, prin campania aniversară #EroiNeStiuti facem un apel pentru educație de calitate și am lansat Fondul de Urgență pentru sprijinirea imediată a copiilor și şcolilor din mediul rural.

De 30 de ani, alături de copii și familiile vulnerabile

Un share înseamnă ajutor: oferă-l! 

Spune-le prietenilor tăi!


Trimite

Partenerii noştri sunt cei care ne ajută să susţinem viitorul

Alătură-te conversaţiei

Vrem să auzim poveștile tale! Numește-ți eroul într-o postare pe retelele de socializare folosind #EroiNestiuti

Donează