Ajută-i pe tinerii care n-au fost niciodată în tabără să aibă o amintire de neuitat!

Altă valoare:
Lei
Observații:

Mulţumim mult,
ai ales să donezi suma de 400 LEI

*Suma de 400 Lei acoperă costurile aferente unei zile de tabără: transport, masă, cazare ṣi acces la activităţi adaptate vârstei (sesiuni de autocunoaṣtere, dezvoltare personală si cele specifice contextului de tabără montană).

# zile de tabără pline de experiențe noi au fost dăruite de donatori inimoși ca tine, pentru adolescenții din programul Vreau în clasa a 9-a.

  1. Mai mult de 4 din 10 (43,2%) adolescenți nu au fost niciodată într-o tabără de vară.

  2. Dintre cei care au fost, 1 din 10 nu-și amintește exact când, pentru că era prea mic.

  3. 6 din 10 tineri (57,5%) care au fost în trecut într-o tabără, au participat în una dintre taberele organizate de World Vision România.

  4. Trei sferturi (75,1%) dintre respondenți spun despre colegii și prietenii lor că nu merg niciodată în tabere de vară sau merg doar o dată la câțiva ani.

  5. Aproape jumătate dintre adolescenții respondenți nu au mers niciodată într-o vacanța la mare sau la munte cu familia.

  6. 3 din 10 tineri (30,4%) afirmă că se plictisesc mult sau foarte mult în vacanța de vară.

  7. Mai mult de șapte din zece adolescenți (70.4%) afirmă că se simt singuri sau foarte singuri pe timpul verii.

Citește toate cifrele aici

Poți dona și prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA (4 euro/lună)

În perioada verii, întotdeauna vin poveștile. Ne vorbesc despre foarte mulţi copii din satele României care nu au mers niciodată într-o vacanţă şi unii dintre ei chiar nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. Cifrele ne arată că adolescenții din mediul rural se simt singuri vară, iar de multe ori, singura lor preocupare este îngrijirea gospodăriei.

ÎMPREUNĂ putem schimba acest lucru. Ne propunem să ducem peste 800 de adolescenți în tabăra de vară. Să meargă prima data într-o drumeție. Să vadă prima dată un foc de tabără. Să aibă experiențe de neuitat. Oferă-le o vară a trăirilor noi. Oferă-le un loc în Tabăra #SummerOfFirsts.

Citește poveștile copiilor care n-au fost niciodată în tabără…

SONDAJ World Vision România. Aproape jumătate dintre adolescenții de la sate n-au fost niciodată în tabără la munte. Peste o treime n-au fost nici în concediu la mare sau la munte cu familia

World Vision România lansează campania “Muntele te surprinde. La fel și viața de după liceu” și vrea să ducă 1000…

Zâmbetul timid al Dianei și dorința ei de a merge pentru prima oară într-o tabără

Într-un mic sat din județul Vâlcea locuiește Diana. Este elevă în clasa a noua, iar în spatele personalității sale timide,…

Prima tabără pentru Radu, un adolescent din Vaslui: “Am învățat să înot, erau copaci așa de înalți de zici că se uneau cu cerul”

Prima tabără pentru Radu (17 ani), un adolescent dintr-un mic oraș din județul Vaslui, a fost vara trecută în Poiana Brașov

Ce așteaptă Cristian de la prima sa tabără: “Să-mi fac prieteni, să avem activități de cercetași și de protejare a mediului” 

Ce așteaptă Cristian de la prima tabără: “Să-mi fac prieteni, să avem activități de cercetași, de protejare a mediului” 

Prima tabără pentru Emilia: “Mi-a oferit curajul de a-mi construi propriul drum”

Până să intre în programul Vreau în clasa a 9-a, Emilia (fata cu părul scurt) nu a mers niciodată într-o tabără sau excursie în afara satului său din Vâlcea.

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!