Mai mult de un sfert dintre copiii din mediul rural ne spun că familia nu le cumpără nici măcar strictul necesar – îmbrăcăminte, încălțăminte.
Lipsa ghetuțelor sau a unei geci călduroase a adus după sine tot o lipsă: lipsa interesului pentru educație sau chiar abandonul școlar timpuriu.
Ne dorim să-i descălțăm, pentru că doar așa putem să-i educăm.
Descalță de limitări 2436 de copii iarna aceasta, cu o pereche nouă de ghetuțe și o geacă de iarnă. Pentru ca drumul până la școală să fie călduros.
*Sumă care acoperă cadoul pentru un copil: ghete ṣi geacă
Sau poți dona 4 euro lunar prin SMS la 8864 cu textul SPERANȚA!
2500 de copii din programele Pâine și Mâine și Vreau în clasa a 9-a îl așteaptă pe Moș Crăciun să le ofere șansa unui viitor mai bun.
Cum ne spun copiii că arată sărbătorile lor de iarnă:
Doar 1% dintre adolescenţi spun că nu au motive de stres în perioada sărbătorilor de iarnă
Restul de 99% dintre adolescenţi sunt stresaţi pentru că:
- Pentru peste 60% dintre adolescenți, temele încărcate reprezintă un factor de stres în perioada vacanței de iarnă.
- Pentru patru din zece adolescenţi (37.6%) treburile din gospodărie în preajma sărbătorilor reprezintă un alt motiv de stres.
- Unu din cinci adolescenți (17.2%) se simte trist sau stresat în vacanța de iarnă pentru că vede pe social-media tineri care se distrează mai mult decât ei.
- Pentru peste 15% dintre adolescenți dinamicile conflictuale în familie (între nepoți, părinți, și bunici) reprezintă un motiv de anxietate în perioada sărbătorilor.
Dorințele tinerilor de sărbători
Aproape jumătate (45%) dintre adolescenții de la sate și-ar dori ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie mai puțină presiune în privința cheltuielilor.
O treime și-ar dori (31,8%) să se consume mai puțin alcool la mesele de sărbători.
Aproape jumătate (46%) și-ar dori mai puțină risipă alimentară
Patru din zece adolescenți de la sate (39,4) și-ar dori ca sărbătorile de iarnă să fie mai prietenoase cu natura (să tăiem mai puțini brazi, podoabe reciclabile)