56% dintre elevii care abandonează școala după clasa a 8-a o fac pentru că familia nu își permite costul școlii.

41.7% dintre copii sunt supuși riscului de sărăcie și excluziune socială.

Și doar 4.3% dintre elevi obțin o notă peste 9 la examenul de bacalaureat!

Soluția: Fiecare elev din rural la liceu, cu ajutorul programului Vreau în Clasa a 9-a !

Perioada de implicare

Alege suma

Altă valoare:
Lei
Observații:

Mulţumim mult,
ai ales să donezi suma de 50 LEI

Poți dona și direct în unul din conturile de mai jos sau prin SMS la 8845 cu textul LICEU!

Elevii de liceu din zone vulnerabile au visuri la fel ca cei de la oraș. Însă de multe ori, aceste visuri se lovesc de prea multe piedici în drumul lor spre a deveni realitate. Mai mult de jumătate dintre elevii din mediul rural care abandonează școala după clasa a 8-a, o fac din cauza costurilor prea mari, pe care familia nu le poate acoperi. Și-ar dori să învețe, dar nu-și permit. Iar abandonul școlar duce la excluziune socială, sărăcie, probleme de sănătate și șomaj, efecte cu un impact negativ major în viața lor, dar și a noastră. Anul acesta ne dorim să ajungem la și mai mulți elevi, să-i însoțim în drumul lor prin liceu și să-i susținem necondiționat să-și urmeze visele. Pentru că toți acești copii merită să își construiască viitorul pe care și-l doresc. Merită să fim alături de ei, împreună!

Georgiana Morosanu 1 (Mobile)

Georgiana are 22 de ani, se pregătește să devină profesoară pentru învățământul primar. Așteaptă cu nerăbdare să-i poată îndruma pe copii, să-i poată învăța și să-i susțină să-și urmeze visurile.

Ana Maria C. Valcea

Ana-Maria are 27 de ani și a crescut într-un sat în apropiere de Râmnicu Vâlcea. A terminat facultatea ca șefă de promoție, la fel și masterul, iar acum este inginer în telecomunicații.

Mihaela M. Valcea

Mihaela este subofițer la IPJ Teleorman și studiază la Facultatea de Drept în Craiova. Și-a dorit de mică să lucreze în Poliție, iar astăzi poartă cu mândrie uniforma la care a visat.

87324668_1462293680603263_2255716488851750912_n

Florina provine dintr-o familie modestă, cu mama casnică și tatăl tâmplar. A terminat facultatea de Asistență Socială, a luat licența cu 10 și își dorește să lucreze ca asistent social în penitenciar.

Ele sunt doar câteva dintre miile de bursieri care au reușit! Pentru ele A MERITAT! Descoperă-i pe copiii care au reușit prin educație și ajută-ne să le dăruim și altora șansa unui viitor!

În ultimii 13 ani, Vreau în clasa a 9-a a ajutat 3000 de elevi de liceu din mediul rural să-și descopere și să-și urmeze visurile printr-un pas pe cât se poate de banal și, aparent, simplu, pe atât de dificil pentru copiii fără posibilități financiare: urmarea unui liceu. Pentru ei, a meritat tot efortul. Fiecare activitate, fiecare bursă, fiecare vorbă bună, i-a ajutat să ajungă acolo unde și-au dorit. Iar astăzi sunt adulți responsabili, mândri de reușitele lor.

Imposibilul poate deveni posibil pentru elevii de liceu din rural. De 13 ani, scriem împreună poveștile de succes ale acelor copii cărora le-a fost dată șansa să vadă viața cu alți ochi. Pentru fiecare dintre ei, programul are un impact diferit. Fiecare simte ajutorul altfel. Dar pentru toți, Vreau în clasa a 9-a este singurul mod prin care reușesc să își urmeze visele. În ultimul an, peste 800 de elevi de liceu din rural au fost bursieri în program. Anul acesta ne propunem să ajungem la peste 1500. Și putem face asta, cu ajutorul tău! Fii parte din viitorul acestor copii. Susține-i să-și îndeplinească visele. Pentru ca peste câțiva ani să poți spune cu mândrie: A MERITAT!

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!

Partenerii noştri, care ne ajută să susţinem viitorul

Partenerii noştri, care duc BINELE în casele tuturor