Doar 4 din 10 adulți din mediul rural au promovat examenul de Bacalaureat.

37% dintre adolescenți lipsesc de la școală pentru că muncesc – din cauza greutăților materiale părinții prioritizează nevoile de subzistență în detrimentul educației copiilor.
Tinerii sunt viitorul țării și-n ei trebuie investite resurse, trebuie investit timp, trebuie investită energie. Împreună cu Kiss FM, luptăm împotriva absenteismului și abandonului școlar prin EDUCAȚIE.
Altă valoare:
Lei

Mulţumim mult,
ai ales să donezi suma de 50 LEI

Poți dona și prin SMS la 8845 cu textul LICEU (2 euro/lună)!

Din păcate, abandonul școlar este cel mai des legat de sărăcie și de lipsuri. în același timp putem spune că există o legătură între sărăcie și educație? Nu doar realitatea din teren, ci și datele Eurostat ne arată că da. 85% dintre copiii din România care trăiesc în gospodării cu nivel scăzut de educație (cel mult nivelul gimnazial) au experimentat lipsuri materiale.
Pe toți acești copii îi mințim dacă le spunem că vor avea un viitor mai bun, dacă nu le oferim un sprijin real imediat și pe termen lung. Vedem că 2 din 10 copii nu au niciodată sau au doar uneori suficientă mâncare. Vedem că aproape 4 din 10 copii lipsesc de la școală pentru că muncesc. Și știm, din raportul ,,Costul Educației”, că la fiecare nivel de studii absolvit, veniturile se dublează.

Cum luptăm împotriva abandonului școlar?

Prin programul Vreau în clasa a 9-a

Am ajuns deja la vârsta la care ne putem face buletin. Suntem de 14 ani o punte între gimnaziu și liceu, o trecere dinspre copilărie înspre adolescență, de la copilul timid și jucăuș, la tânărul încrezător în forțele proprii și cu planuri mărețe. În toți acești ani am văzut însă cât de nesigură poate fi această etapă pentru copiii din medii defavorizate, din sate îndepărtate ale țării sau din familii cu venituri modeste. Mulți riscă să se oprească înainte să treacă puntea din motive diverse: de la lipsa posibilităților financiare, la lipsă de încredere sau de oportunități de dezvoltare.

Ce oferim:

  • Bursă lunară
  • Tabere de vară
  • Consiliere vocațională și stagii de practică la angajatori
  • Vizite la universităţi și firme partenere
  • Meditații pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională
  • Consiliere psihologică individuală 

Poți susține și tu educația copiilor de la sate complet gratuit

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!