Misiunea

Lucrăm alături de comunitățile rurale pentru a oferi copiilor de la sate șansa de a-și dezvolta potențialul și de a-și construi o viață demnă și împlinită.

Viziunea

Construim împreună o lume în care toți copiii au acces la educație de calitate într-un mediu sigur, își pot atinge potențialul deplin și își pot îndeplini visele.

Declarația de identitate

Fundația World Vision România este o organizație neguvernamentală care pune în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision International, prezentă în aproape 100 de ţări din întreaga lume. Lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.
Credem că toți copiii, indiferent că trăiesc la sate sau în oraşe, au dreptul la şanse egale de dezvoltare. De aceea desfăşurăm programe pe termen lung în comunități rurale, cu accent pe educaţie şi protecţia copilului, angajament civic, agricultură şi antreprenoriat rural.
Aducem nevoile celor mai vulnerabili copii pe agenda publică și milităm pentru respectarea drepturilor lor. Propunem soluții de impact, testate în programele noastre, care știm deja că funcționează.

Valorile

 Prețuim  oamenii

Suntem devotați celor săraci

Suntem solidari

Suntem integri

Suntem creștini

Suntem receptivi

Istoricul Fundației World Vision

ÎN LUME

  • 2021 – De mai bine de 70 de ani World Vision International are grijă de copiii și persoanele aflate în nevoie peste tot în lume, fiind în prezent cea mai mare organizație non-guvernamentală creștină la nivel mondial. Peste 4 milioane de copii din 100 de țări sunt astăzi ajutați de World Vision să spere la un viitor mai bun, mai sigur, plin de bucurie.

  • 2005 – au început activitățile de sprijin pentru victimele afectate de tsunami-ul asiatic, cu redresare pe termen scurt și recuperare pe termen lung. Ajutorul față de cele 4 țări afectate continuă și azi, la 15 ani de la tragedie.

  • 1990 – 2000 – deceniu ce a marcat un moment cheie pentru organizație. În timp ce lumea creștină și societatea blama SIDA ca fiind ceva rușinos, 12 milioane de copii din Africa au rămas orfani din cauza acestei boli crunte. World Vision a pornit atunci o acțiune globală pentru a-i proteja pe acești copii, prin Inițiativa HIV and SIDA Hope.

  • 1980 – 1990 – atunci când Etiopia a fost lovită de o foamete cumplită, World Vision a strâns mâncare și medicamente, a forjat puţuri cu apă şi a sprijinit dezvoltarea agriculturii, lăsând în urmă recolte bogate, apă curentă și speranță pentru viitor.

  • 1960 – 1980 – organizația a inițiat primele programe de intervenție de urgență, pentru a ajuta victimele dezastrelor naturale cu hrană, îmbrăcăminte și medicamente. Timp de peste 20 de ani, World Vision a fost stâlp de sprijin pentru cei săraci, ale căror condiții normale de viață au fost afectate de crizele economice și politice la nivel mondial.

  • 1947 – anul în care începe povestea World Vision, după ce Bob Pierce a ajutat o fetiţă sărmană cu ultimii $5 pe care îi avea în portofel. După 3 ani de ajutor pentru copiii vulnerabili, Pierce a creat organizația care există și astăzi, pentru a-i ajuta pe copiii rămaşi orfani în urma războiului coreean.

ÎN ROMÂNIA

  • 2021 – sprijinim peste 24000 de copii din mediul rural să aibă parte de o educație incluzivă de calitate, într-un mediu sigur. Peste 32890 de elevi au încheiat cu bine încă un an de școală, iar acum suntem mai pregătiți ca niciodată să facem față obstacolelor ce pot apărea.

  • 2020 – am aniversat 20 de ani de la începerea activității într-un an cel puțin provocator, în care am învățat să ne folosim resursele într-un mod diferit, ne-am mobilizat rapid, iar împreună cu donatorii noștri am reușit să ajutăm peste 23000 de copii din mediul rural și familiile acestora.

  • 2014 – am identificat principalele cauze ale abandonului școlar: lipsa unei alimentații corespunzătoare, provocată de posibilitățile financiare reduse, dar și lipsa de sprijin pe care elevii o au atunci când își fac lecțiile. Am intevenit cu programul „Pâine și mâine”, pentru a le oferi copiilor motivația să vină în continuare la școală și ajutorul de care au nevoie pentru a continua. Am făcut asta oferindu-le o masă caldă și două ore de ajutor la teme în fiecare zi după școală. Astăzi, 1250 de copii sunt parte din program.

  • 2008 – am dat startul programului „Vreau în clasa a 9-a”, pentru pentru a sprijini absolvenții de gimnaziu din mediul rural să meargă la liceu. Acesta este unul dintre programele de durată ale Fundației, care a schimbat până în prezent viețile a mii de tineri.

  • 2000 – anul în care Fundația a lansat programe de dezvoltare comunitară în 7 județe din țară, din dorința de a fi aproape de copii și de ale oferi acestora un viitor demn și o viață împlinită. În același an a avut loc lansarea sectorului de Agricultură și Dezvoltare Rurală.

  • 1997 – am lansat primul program de dezvoltare comunitară, care a durat timp de 14 ani și a contribuit semnificativ la dezvoltarea comunităților rurale și la educaţia, sănătatea şi protecţia copiilor vulnerabili din județul Iași.

  • 1990 – anul în care a început activitatea pe termen lung a fundației, odată cu prăbușirea sistemului comunist. Atunci, peste 100.000 de copii aflaţi în insituţii rezidenţiale de protecţie a copilului au fost sprijiniți, prin îmbunătăţirea standardelor de îngrijire şi schimbare a mentalităţii personalului.

  • 1977 – a avut loc prima intervenție a World Vision în România, organizația venind în sprijinul victimelor cutremurului de pe 4 martie pentru a le oferi ajutor de urgență.