Prin ce s-a remarcat Consiliul Consultativ al Copiilor până în prezent?

We ALL Matter

We are different, unique, but equal in rights. We ALL matter. We matter because we are TOGETHER. Cu acest mesaj am încheiat școala de vară din proiectul  – DEC, Ukraine Refugee Crisis Response in Romania – Phase II – la care au luat parte 18 copii și tineri ucraineni din centrele noastre Happy Bubble, alături de 18 copii și tineri din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România. A fost despre diversitate, integrare, echitate, și multe experiențe frumoase despre cum putem fi prieteni și învăța unii de la alții, indiferent de limba vorbită, naționalitate sau preferințe culturale. Copiii și tinerii participanți au luat parte la diverse exerciții interculturale, dar și la ateliere despre integrare, diversitate, drepturile copiilor, acceptare și creșterea încrederii în sine.

Școala de vară “We Are All Equal” a avut loc în cadrul proiectului ,,DEC, Ukraine Refugee Crisis Response in Romania – Phase II”, în perioada 18 – 21 iunie 2024, la Domeniul Roa Avrig. De-a lungul anului, cei 18 copii și tineri ucraineni, alături de cei 18 copii și tineri din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România au luat parte la un program de mentorat online care a avut ca teme principale: protecția și participarea copiilor, drepturile copiilor, comunicare și public speaking, mental health etc.

Guvernul copiilor și tinerilor

Cum ar guverna copiii România de azi și România viitorului lor? Alături de copii și tineri din alte 11 organizații din România, tinerii noștri din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision Romania sunt parte din Guvernul Copiilor și Tinerilor – un program inovator inițiat de FONPC – dedicat asigurării unei voci autentice copiilor și tinerilor din societatea noastră. Timp de două luni, copiii și tinerii au lucrat la propriul program de guvernare care a fost lansat oficial în luna mai 2024 în fața mai multor autorități naționale.

Mara și Mihăiță, membri în Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision Romania și participanți la proiectul #YoungDemo, și-au asumat cu încredere rolul de miniștri ai Educației și Digitalizării și au venit cu propuneri concrete cu privire la prezentul și viitorul generației lor! Alături de ei pe scenă a fost și Gabriel, secretar de stat în Ministerul educației, care a venit cu întrebări către autoritățile prezente. Felicitări, dragii noștri!

Mara Surugiu, ministrul Educației, a propus extinderea programului școală după școală, dezvoltarea de programe de intervenţie pentru elevii de liceu în vederea prevenirii abandonului școlar și chiar lansarea unei platforme online unde copiii și părinții pot reclama un caz de abuz în școală. ,,Planul nostru de guvernare definește o școală care îi oferă copilului cunoștințe, dar și abilități, îl face să se simtă protejat, ascultat, în siguranță, pregătindu-l pentru viață. Mă bucur să mă uit în sală și să văd că suntem înconjurați de atât de mulți oameni care fac tot ce la stă în putință să îmbunătățească calitatea educației și a vieții copiilor. În educația pe care vrem să o definim împreună niciun copil nu este lăsat în urmă.” a spus Mara.

Mihăiță Micu, ministrul Digitalizării, a vorbit despre eficiența unei platforme digitale de lecții și meditații care să pregătească elevii din medii dezavantajate pentru evaluările de sfârșit de gimnaziu și liceu, precum și despre necesitatea accesului la tehnologie modernă în scoli, în special în zonele dezavantajate. ,,O educație digitală realizată la timp, în cadrul școlii, cu acces la tehnologii noi și cu profesori instruiți va crește competența viitoarei forțe de muncă din România. Mai mulți tineri vor dobândi abilități digitale esențiale. Vor fi mai ușor de angajat și mai competenți în carierele lor.” a spus Mihăiță.

Vizită de studiu la Bruxelles

Ca participanți la proiectul #YOUNGDEMO, tinerii noștri din Consiliul Consultativ al Copiilor au luat parte, în luna martie 2024, la o vizită de studiu la Bruxelles acolo unde, în întâlniri cu mai mulți europarlamentari, și-au susținut opiniile cu încredere și au adresat întrebări relevante despre lucrurile care îi preocupă, importante pentru prezentul și viitorul generației lor.

Au discutat despre impactul inteligenței artificiale, drepturile copilului, importanța exercitării dreptului la vot, climă și mediu, agricultură și dezvoltare rurală, dinamica pieței muncii, antreprenoriat și internship.

Vizita de studiu la Bruxelles a reunit peste 50 de tineri din România, Germania, Slovenia, Cipru, Grecia, Italia, țări partenere în proiectul YoungDemo. Timp de un an, aceștia au luat parte la un program online de mentorat în comunicare, advocacy, drepturi și valori europene. La Bruxelles, tinerii au avut ocazia să pună în practică cele învățate de-a lungul anului, dar s-au bucurat și de timpul petrecut împreună, legând prietenii frumoase. Totodată, ei au vizitat pentru prima dată Parlamentul European și au aflat mai multe lucruri despre formarea Uniunii Europene și rolul instituțiilor europene.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul Europuls – Centrul de Expertiza Europeana, în cadrul proiectului Young Leaders United for Democracy (#YoungDemo), finanțat de Uniunea Europeană și desfășurat de World Vision România alături de parteneri din alte șase țări europene.

Forumul tinerilor, organizat de FONPC (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil)

În luna decembrie 2023, membrii Consiliului Consultativ al Copiilor au participat la Forumul tinerilor, organizat de FONPC (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil). Tema centrală a forumului a fost ,,Reziliența”, iar în cadrul întâlnirilor cu autoritățile prezente la eveniment, tinerii au abordat teme precum incluziunea socială, climă, educație si educație pentru sănătate.

Eveniment în Guvernul României cu ocazia Zilei Internaționale a drepturilor copilului

În luna noiembrie 2023, tinerii din CCC au desfășurat o campanie în mediul online pentru a atrage atenția asupra importanței respectării drepturilor copiilor. #LunaDrepturilor a culminat cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor copilului cu un eveniment la Guvernul Romaniei, unde copiii noștri au prezentat Strategia pentru Drepturile Copilului… ca pe Instagram. I-au avut alături de ei pe Marcel Ciolacu, premierul României, Natalia Intotero, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Ligia Deca, ministrul educației, precum și alte autorități naționale și locale. În cadrul întâlnirii, copiii i-au provocat pe decidenți să-și asume că vor face din această strategie o prioritate. Le-au pus întrebări și au obținut promisiuni. Totodată, Mara, 15 ani, a fost prezentă în Senatul României acolo unde a vorbit despre asigurarea protecției și dreptului la educație pentru toți copiii.

Școala de vară – cea mai bună oportunitate de învățare

În vara anului 2023, ne-am întâlnit în Sâmbăta de Sus, acolo unde am petrecut patru zile pline de emoție, creativitate și dezvoltare. Alături de invitații noștri, tinerii din consiliu au luat parte la ateliere cu tematică de interes pentru activitatea lor:   participare publică, drepturile copilului, advocacy și implicare în comunitate. Împreuna am setat noi proiecte și inițiative pentru tinerii din România și am pregătit o serie de materiale pentru promovarea drepturilor copiilor.

#ChangeMakers la nivel internațional

Mara, 14 ani, și Alex, 14 ani, nominalizate #ChangeMakers la nivel international, au fost în perioada 8 -13 mai 2023 la Londra acolo unde au luat parte la It Takes a World Week Campaign, o saptămână de acțiuni de advocacy organizate de World Vision UK. Alături de tineri din țări precum Kenya, Bangladesh, Ucraina și Marea Britanie, Mara și Alexandra au participat la întâlniri de lucru și dezbateri cu autoritățile din Marea Britanie unde au discutat despre povocările reale cu care se confruntă copiii, dar și soluții și recomandări.

În cadrul dezbaterilor, tinerii lideri s-au întâlnit cu Sarah Champion, Pauline Lathman, Ben Everitt, Sir Stephen Timms,  Preet Gill, membri ai parlamentului din UK, și au pus accent pe teme  importante pentru prezentul și viitorul copiilor din întreaga lume: stoparea violenței asupra copiilor, egalitatea de gen, participarea copiilor la luarea deciziilor, situația copiilor din Ucraina. Michael Tomlinson, parlamentar, le-a răspuns la întrebări legate de cum democrația funcționează în Marea Britanie și le-a oferit tinerilor un tur impresionant al Parlamentului din UK.

Call to Action at 10DowningStreet

Săptămâna de acțiune din Campania It Takes a World, care a avut la Londra în luna mai 2023, s-a încheiat cu o vizită la 10DowningStreet, acasă la Prim-Ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak. Mara, 14, și Alex, 14, alături de colegele lor din alte trei țări, au înmânat documentul cu soluțiile și recomandările lor cu privirie la aspectele care contează cu adevărat pentru ei și generațiile următoare. DO NOT SPEAK AND ACT FOR US, BUT PARTNER WITH US – A fost mesajul cu care ei și-au încheiat solicitările.

Consiliul Consultativ al Copiilor, World Vision Romania

Young Leaders United for Democracy (#YoungDemo)

Ca să schimbe lumea, copiii și tinerii trebuie să fie, mai întâi de toate, auziți. Din luna martie 2023, cei 20 de tineri din Consiliul Consultativ fac parte și din proiectul #YoungDemo, finanțat de Uniunea Europeană. Timp de un an, tinerii vor lua parte la un program de mentorat în advocacy, cu ajutorul căruia vor învăța mai multe despre valorile și rolul instituțiilor europene, importanța exercitării dreptului la vot, despre cum își pot apăra drepturile. În cadrul a diferite dezbateri, vor avea ocazia să își susțină opiniile și să discute cu lideri naționali și europeni, iar pentru a pune la cale propriile acțiuni, tinerii vor lua parte la școli de vară și schimburi de experiență.

Membri în Consiliul Copiilor și Tinerilor FONPC

Robert, 16 ani, Mara, 14 ani, Teodora, 14 ani, au aplicat și au fost acceptați ca membri în Consiliul Copiilor și Tinerilor din cadrul Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil.

Consiliul Copiilor și Tinerilor reprezintă o formă de exprimare a copiilor și tinerilor membri ai FONPC și are ca prim scop integrarea vocilor copiilor ce provin din diferite medii, prezentând identități cât mai distincte și unice, în deciziile luate de Federație legate de problemele care îi privesc.

EducOm

La EducOm, acolo am fost invitați de către Agenția Împreună, Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, a împărțit scena cu Mara, 14 ani, și au discutat despre puterea educației. Ba chiar au jucat un joc, în care amândouă au răspuns la aceleași întrebări. Un mod nemaipoment de a aduce împreună vocea copiilor și a adulților și a pune bazele unor viitoare proiecte educaționale care se pliază în mod cât mai realist pe nevoile copiilor si tinerilor de astăzi.

Opinii susținute cu încredere, voci tinere și mult networking. Membrii Consiliului Consultativ al Copiilor au participat la Forumul tinerilor, 2022,

Membrii Consiliului Consultativ al Copiilor au participat la Forumul tinerilor, 2022, organizat de FONPC (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil), acolo unde au dezbătut probleme de actualitate cu privire la respectarea drepturilor copilului în România. Tinerii noștri au fost moderatorii atelierului ,,Participare și Reprezentare”, și au discutat alături de copii și tineri din toată țara despre provocări, dar mai ales despre soluții și mecanisme care să asigure respectarea acestui drept.

Luna drepturilor copilului

În luna noiembrie, tinerii din CCC au lansat un sondaj cu privire la cum sunt respectate drepturilor copiilor în România anului 2022. Totodată, ei au desfășurat o campanie în mediul online pentru a atrage atenția asupra importanței respectării drepturilor copiilor, iar cu ocazia Zilei Internaționale a drepturilor copilului, Mara, 14 ani, a însoțit-o într-o vizită în teren la o școală din jud. Ialomița pe Ligia Deca, Ministrul Educației, căreia i-a prezentat soluțiile copiilor pentru ca drepturile lor să fie respectate.

RockStar for Education

Melania și Robert au ridicat o sală-ntreagă în picioare cu ochii-n lacrimi la concertul caritabil Rockstar for education din Craiova acolo unde și-au spus povestea și au vorbit despre importanța educației pentru viitorul oricărui copil.

Dăm aripi educației

Mara și Alex au reprezentat vocea copiilor la lansarea campaniei Dăm aripi educației acolo unde au scris scrisori inspiraționale despre puterea lecturii lui Smiley, Ancăi Serea și altor influenceri care ne-au fost alături la lansarea campaniei.

Schimb de experiență cu Boardul World Vision Romania

Mara, Alex, Florentina, Robert și Melania i-au însoțit pe membrii boardului World Vision România într-o vizită în județul Ialomița acolo unde i-au întânit pe copiii din proiectul Pâine și Mâine alături de care au desfășurat mai multe activități de cunoaștere și interrelaționare.

Premiul I la categoria ,,Elev implicat în comunitate

Denisa, 14 ani, a obținut premiul I la categoria ,,Elev implicat în comunitate”, la Gala Elevului Reprezentant, ediția a V-a, organizată de Consiliul Național al Elevilor.

Tânăr Jurat la Gala Societății Civile

Georgiana Vasiloiu, 19 ani, a fost aleasă Tânăr Jurat la Gala Societății Civile. Acolo a jurizat proiectele înscrise în secțiunea „Tineri de Bine“.

Copiii vor puterea!

Cu ocazia Zilei Internaționale a copilului, Nicoleta, 16 ani, și Anastasia, 18 ani, au prezentat în Senatul României ,,Programul copiilor pentru Bunăstarea lor – cinci soluții pentru cele mai stringente nevoi cu care se confruntă copiii din mediul rural” plecând de la concluziile studiului Bunăstarea copilului din mediul rural, realizat de World Vision Romania.

Întâlnire de lucru cu reprezentantul special al ONU

Melania, 16 ani, și Cristina, 16 ani, din Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision Romania, au fost vocea copiilor din mediul rural în intâlnirea de lucru cu Dr. Najat Maala M’jid, reprezentantul special al Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite pentru violență împotriva copiilor,  organizată la sediu UNICEF, din București.

Portret de tânăr implicat

Aura, 16 ani, Vaslui, a vorbit într-un articol documentat de Edupedu despre experiența ei ca membră în Consiliului consultativ al copiilor și importanța respectării drepturilor copiilor: ,,Participarea copiilor la luarea deciziilor care îi privesc în mod direct nu este doar recomandată, ci obligatorie”.

Women Rights campaign

Sorana, 18 ani, a vorbit despre dreptul fetelor la educație și de a fi integrate în societate în cadrul campaniei Women Rights, desfășurată de World Vision Middle East and Eastern Europe.

Apel la lectură

Faceți ceva, sunt copii care chiar nu-și permit o carte” – De Ziua Națională a Lecturii – Denisa, Ștefan și Mario au vorbit despre lipsa bibliotecilor într-un articol documentat de Școala 9.

Social media - de la Facebook la TikTok:

Georgiana Vasiloiu, 19 ani, a fost speaker în cadrul webinarului Social media – de la Facebook la TikTok, unde a vorbit despre când TikTok devine instrument de implicare civică pentru adolescenţi și cum putem folosi social media într-un mod util.

Young Learders Speak Out for European Values

Tinerii din Consiliul Consultativ au continuat și în 2022 să învețe despre valorile, rolul și activitatea Uniunii Europene. Prin participarea la programul de mentorat în comunicare și advocacy, si-au dezvoltat abilitățile necesare pentru a deveni adevărați lideri civici în comunitățile lor și ambasadori ai valorilor europene în rândul altor tineri.

Implicare în proiectul Make Europe Sustainable for All

CCC s-a implicat în proiectul Make Europe Sustainable for All, organizând activități care promovează protejarea mediului înconjurător. Printre acestea se numără plantarea copacilor, susținerea de sesiuni de informare în școli, organizarea de campanii de ecologizare în comunitățile lor, realizarea de afișe și postere pentru distribuirea în comunitate, concursuri de slogane etc. Toate aceste acțiuni sunt integrate în planul de comunicare al CCC WVR și sunt menite să inspire și alți tineri prin puterea propriului exemplu.

Contribuție activă în proiectul It takes a World to End Violence Against Children

Copiii au derulat acțiuni derulate cu diferite ocazii, cum ar fi Ziua Internațională Anti Bullying, când împreună cu echipa de comunicare din WVR i-au încurajat pe oameni să fie empatici și buni cu cei din jurul lor, printr-o serie de video-uri în care au transmis mesaje anti-bullying. De asemenea, sesiuni de informare și workshop-uri au fost susținute de către copiii din consiliul consultativ pentru colegii și prietenii lor de aceeași vârstă.

Participare la European Development Days

Teodora Grîu și Alexandru Scafaru, reprezentanți ai copiilor din Consiliul Consultativ, au participat la cele 2 ediții ale evenimentului din 2017 și 2019, punctând aspecte referitoare la importanța accesului la educație de calitate, non-discriminatorie și echitabilă pentru toții copiii. Evenimentul a fost, de asemenea, prilej de lansare internațională a două materiale proprii ale copiilor, respectiv albumul de fotografie –„Aceasta este realitatea mea, tu o cunoști” și raportul „Impactul mediatizării violenței asupra copiilor din orașul Negrești, județul Vaslui. La baza acestui raport, a stat o cercetare inițiată și implementată de către copii.

Implicare în proiectul Vreau o școală ca la țară

CCC se implică activ în conturarea proiectului „Vreau o școală ca la țară” al organizației, venind cu perspectiva lor asupra modului în care ar trebui să arate școala din mediul rural, cum ar trebui să se desfășoare actul educațional și care ar trebui să fie relația dintre profesori și elevi.

Advocacy pentru climatul școlar în Vaslui

Copiii din CCC au susținut demersul echipei de Advocacy, prin pretestarea în județul Vaslui a chestionarului care vizează climatul școlar și modul în care percep elevii mediul școlar. Demersul a fost preluat și dezvoltat în cadrul parteneriatului Joining Forces România în care copii din județele Cluj, Vaslui și Dolj au gândit activități punctuale, care să răspundă nevoii lor de a avea o relație de încredere cu colegii și profesorii, activități care să consolideze relațiile dintre acestea, care să diminueze diferențele sociale și care să înlăture comportamentele agresive din cadrul școlilor.

Transport școlar gratuit în mediul rural

În urma cazului Alexandrei Măceșanu, copiii din CCC WVR au redactat și au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, prin care au solicitat transport școlar gratuit în mediul rural și o prioritizare a drepturilor și intereselor copiilor.

Cercetare online asupra violenței sexuale a copiilor

Copiii au facilitat aplicarea online a 1200 de chestionare, parte a unei cercetări care vizează violența sexuală asupra copiilor. Ca urmare a datelor alarmante reieșite din analiză, copiii din consiliu au susținut sesiuni de informare și workshop-uri cu invitați din rândul psihologilor, asistenților sociali sau diferitelor autorități locale, care să informeze și să prevină situațiile de violență sexuală asupra copiilor.Peste 800 de copii au beneficiat de aceste sesiuni de informare.

Reprezentarea drepturilor copiilor la nivel local

Reprezentanții CCC au participat și au luat poziție în cadrul unei serii de mese rotunde cu reprezentanți ai structurilor consultative și autorităților locale, pe tema violenței asupra copilului, venind cu perspectiva proprie asupra modului în care copiii pot fi parteneri ai adulților în campaniile de prevenire a acestui fenomen.

Imnul Copiilor

Din dorința de a marca și celebra într-un mod creativ Ziua Internațională a Copilului, CCC a compus Imnul Copiilor, scriind versurile, înregistrând vocile și folosind coloana sonoră a uneia dintre piesele de la Voltaj (ambasador WVR).

Scrisoare deschisă către Ministrul Educației

În 2020, copiii din CCC au redactat o scrisoare deschisă adresată Ministrului Educației în contextul pandemiei COVID19, cu accent pe provocările copiilor din mediul rural, în care au solicitat transport școlar gratuit și sigur pentru toți copiii din România, indiferent de mediul de proveniență.

Implicare în cercetarea „Children’s rights in times of Covid-19”

La nivel internațional, CCC s-a implicat în cercetarea ce a vizat modul în care izolarea din timpul pandemiei a afectat copiii și tinerii din proiectele World Vision International– „Children’s rights in times of Covid-19”. Raportul ilustrează provocările, preocupările și schimbările pe care copii și tinerii le-au experimentat în timpul pandemiei și modul în care acestea le-au afectat stabilitatea emoțională.

Speakeri în evenimente internaționale

Copiii au fost speakeri în cadrul evenimentelor de lansare a unor rapoarte, analize internaționale sau dezbateri pe diferite teme, venind cu perspectiva proprie asupra modului în care drepturile copilului trebuie cunoscute, respectate și asumate cu prioritate de liderii internaționali: 13th European Forum on the rights of the child,   Summer Shotout- Young Leaders Project, lansarea raportului „Our research, Our rights – Ending violence against children through the leon of child researchers from Bosnia&Hertzegovina, Brazil, Indonesia, Nicaragura, România and Sierra Leone, respectiv a raportului Child rights now.

Campanie de comunicare în social media în timpul pandemiei Covid 19

Pe timp de pandemie, copiii din CCC au realizat campania online #stauacasă, prin care au încurajat copiii și tinerii să fie responsabili și să respecte restricțiile din perioada de izolare socială impusă în contextul pandemiei COVID-19.

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Educației Naționale și Președintei ANDPDCA

Pe 1 iunie 2021, cu spriinul copiilor din proiectele WVR, Consiliul Consultativ inițiază o scisoare deschisă, în care atrage atenția asupra modului în care pandemia a adâncit problemele copiilor din mediul rural, venind cu mărturii autentice despre starea emoțională a copiilor în perioada pandemiei, școală online, relația cu părinții, temerile și provocările lor.

Speakeri în dezbateri pe tema educației

Copiii din CCC au participat în calitate de speakeri la dezbaterile oragnizate de WVR în parteriat cu parteneri media naționali: „Cursa celor 30 de ani de educație în România”, „Ziua Educaţiei: lecţiile pandemiei”, „Bunăstarea copilului în pandemiei şi dincolo de ea”, „Educația Digitală asimptomatică”

Premiere în Consiliul Trienal Wold Vision International

În cadrul participării la Consiliul Trienal al World Vision International din Filipine (Manila, 2019), copiii din CCC World Vision România au primit recunoaștere și au fost premiați pentru implicarea și devotamentul lor, pentru ideile îndrăzneţe, iniţiativele implementate, luările de poziţie și permanenta colaborare și informare a leadership-ului WVR. Premiul recunoaște modul în care copiii din CCC, informează deciziile leadershipului WVR și parteneriatul copiilor cu Boardul organizației.

Manifestul copiilor din CCC WVR

Lansat de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, manifestul este un demers de advocacy pe care copii din stucturile consultative ale WVR îl lansează pentru a puncta aspecte ce țin de modul în care este recunoscut și respectat dreptul la educație, protecție și participare, îndemnând la non-discriminare și echitate pentru fiecare copil din România mediului rural. Este instrumentul prin care, în contextul pandemic al anului 2020 , copiii revendică încă o dată drepturile care le-au fost recunoscute și garantate de către Convenția cu privire la drepturile copiilor.

Co-facilitarea unui eveniment în calitate de partener în Alianța Joining Foces Romania

Arlett Faifer, reprezentanta copiilor din CCC, a fost implicată în co-facilitarea evenimentului de lansare a raportului Child Rights Now, la nivel național,  un raport care prezintă rezultatele analizei modului în care drepturile copiilor din România au fost respectate în ultimii 30 de ani în România și evidențiază 7 probleme care afectează copiii, care necesită intervenție urgență.

Implicare în consultări naționale și internaționale în vederea elaborării Strategiei Drepturilor Copilului

Consiliul Consultativ WVR rămâne grup de referință național în contextul drepturilor copilului cu accent în implicarea lor în procesele de luare a deciziilor. Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție invită CCC WVR să se alăture grupului de lucru format la nivel național, în vederea procesului de consultare cu privire la elaborarea noii Strategii pentru Drepturile Copilului 2021-2027. Aceeași invitație onorată cu maturitate și multă implicare din partea copiilor din CCC WVR, am văzut-o și în procesul de elaborare a Strategiei Comisiei Europene cu privire la Drepturile copilului și Strategia de garantare a acestora, din perioada octombrie – decembrie 2020.

Copiii din CCC publica articole în presa internațională

Georgiana Vasiloiu publică primul articol în „Jurnal of Youth Development” unde, sub forma unor scrisori deschise, se adresează în egală măsură tinerilor și adulților cercetători și vorbește despre cât de valoroasă și importantă este implicarea copiilor și tinerilor în procese de tip youth lead researches, atât pentru copii și tineri, cât și pentru mediul academic.

Participare la lansarea raportului Child Rights Now la Geneva și New York

Nicoleta Popa, membră a CCC WVR, a participat la lansarea raportului Child Rights Now la Geneva (2018) și New York (2019), unde a vorbit despre rezultatele raportului național CRN, punând accent pe problema copiilor cu părinți plecați în străinătate.