Școala pentru toți
Educația începe la vârste fragede și continuă toată viața
Școala pentru toți – acces la educație de calitate pentru preșcolari, școlari și cadre didactice din Regiunea Nord Vest, Contract nr. POCU/74/6/18/104571
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.983.905,55 lei, din care asistența financiară nerambursabilă aprobată este de 7.799.988,51 lei, echivalentă cu 97,70% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Știm cu toții cât de importantă este educația, însă un lucru pe care nu foarte mulți îl cunosc este acela că educația începe din primii ani de viață. Copiii au nevoi psihice de educație, care neglijate pot dăuna foarte mult dezvoltării lor. Cei mici au nevoie de baze solide pentru învățare, iar aceste baze se pun încă din primii ani de viață, atunci când copilul începe să descopere lumea din jurul lui.
Prin proiectul Școala pentru toți ne-am propus să ajutăm părinții din comunitățile implicate să înțeleagă importanța educației timpurii și să facilităm accesul copiilor de vârstă antepreșcolară și preșcolară la formele de educație adecvate vârstei lor. În același timp, ne-am propus să îi ajutăm pe copiii înscriși în toate ciclurile de învățământ să beneficieze de o educație de calitate care să contribuie la dezvoltarea lor și să-i încurajeze să-și depășească limitele, prin programe specifice și metode interactive și prietenoase potrivite vârstei lor. Acest lucru a fost posibil în primul rând datorită sesiunilor avute deopotrivă cu părinții, dar și cu personalul didactic implicat în proiect, precum și prin programele inițiate prin intermediul proiectului în care copiii au fost implicați în mod direct.
Toate aceste măsuri integrate pentru antepreșcolari, preșcolari, școlari și cadrele didactice au ca scop comun încurajarea participării copiilor în toate formele de învățământ, precum și prevenirea și reducerea riscului de abandon școlar în comunitățile vizate.
Află mai multe despre proiect
„Școala pentru toți” se desfășoară în în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Comuna Sînpaul și 5 unități de învățământ preuniversitar asociate din comunitățile Cojocna, Mera, Sînpaul, Aghireșu-Fabrici și Poieni, pentru o perioadă de 36 de luni, începând cu aprilie 2028, până în aprilie 2021. Din grupul țintă al proiectului fac parte 1121 de persoane, printre care antepreșcolari, preșcolari și elevi din toate nivelele de învățământ preuniversitar, precum și cadre didactice și personal de sprijin, părinți, dar și copii și adulți din programul „A doua șansă”.
Principalele activități ale proiectului
Rezultatele proiectului
Partenerii proiectului
Partener principal:
Comuna Sînpaul
Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” Sânpaul
Școala Gimnazială Poieni
Școala Gimnazială ”Tamás Gyula” Mera, Com. Baciu
Școala Gimnazială Cojocna
Școala Gimnazială Aghireșu Fabrici
Contribuția ta
Școala pentru toți este unul dintre multiplele proiecte inițiate și implementate de Fundația Wold Vision România în ultimii 30 de ani, prin care intervenim cu măsuri integrate la nivelul comunităților vulnerabile, pentru a preveni abandonul școlar și pentru a facilita tuturor copiilor accesul la educație de calitate. E important să reținem că educația începe de la cele mai mici vârste, iar cele mai mari probleme sunt de multe ori cauzate de lipsa unei baze educaționale solide formată de timpuriu. Acest lucru sporește riscul de părăsire a școlii și are un impact general negativ în viața și dezvoltarea copiilor din medii vulnerabile.
Toate măsurile pe care le luăm prin proiectele noastre sunt posibile datorită legăturii permanente cu comunitățile, care ne permite să identificăm mereu care sunt acele grupuri vulnerabile care au cea mai mare nevoie de intervenție strategică și care este cea mai bună formă prin care le putem ajuta.
Susținerea ta este importantă, pentru că ne ajută să continuăm să fim prezenți în comunități și să ajutăm în funcție de nevoile specifice identificate. Oferindu-ne sprijinul tău, poți contribui la educație copiilor de la sat, ajutându-i să meargă la școală și să aibă șansa să iasă din cercul vicios al sărăciei.