Comunități Implicate, Educație de Calitate
Contribuim împreună la șansele de succes ale copiilor din sate vulnerabile.
Abandonul școlar este printre cele mai mari probleme în educația din satele vulnerabile. Există multiple cauze care duc la acest rezultat, printre care lipsa de fonduri, precum și motivația scăzută a copiilor pentru învățat încă de la cele mai mici vârste.
Comunități Implicate, Educație de Calitate – ID 103759
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020
Află mai multe despre proiect
Comunitatea joacă un rol deosebit de important în modul în care copiii, dar și părinții, se raportează la educație. Acest proiect vine ca răspuns la problematica părăsirii timpurii a școlii și implică atât copiii, cât și părinții și cadrele didactice în prevenirea și reducerea acestui fenomen în 8 unități de învățământ din județele Iași și Vaslui.
Proiectul se adresează unui grup țintă format din 1500 de beneficiari, dintre care 1045 de copii de vârste diferite, de la antepreșcolari până la liceeni, din 8 unități de învățământ selectate din comunitățile Dumești, Negrești, Țibana, Țibănești și Mironeasa, 360 de părinți și 45 de cadre didactice selectate din unitățile de învățământ-parteneri asociați. Proiectul se desfășoară pe o durată de 3 ani, între mai 2018 și mai 2021.
Activități ce presupun implicarea directă a copiilor și părinților
Activități comunitare
Rezultatele proiectului
Partenerii proiectului
Inspectoratul Școlar Județean Iași, alături de 8 unități școlare parteneri asociați (5 din jud. Iași și 3 din jud. Vaslui):
Contribuția ta
Și tu poți sprijini Fundația World Vision România în misiunea de a transforma educația într-o prioritate pentru copiii din medii vulnerabile. An de an ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii să aibă acces la educație de calitate, indiferent de contextul demografic și social în care se află.
Prin susținerea organizației noastre poți contribui la construirea unui viitor diferit pentru copiii din sate marginalizate. Acești copii au nevoie de noi toți să crească și să se dezvolte armonios, pentru a putea, la rândul lor, să participe activ la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile vulnerabile.