Apariții în presă 2015-2014separator4

Donatie cu iz de antreprenoriat

8 Mai 2015 | “Donatie cu iz de antreprenoriat” este titlul emisiunii “Recrutat in Iasi” difuzata in reteaua de televiziune Digi24. Invitatia a venit ca urmare a faptului ca 69 de familii din judetul Vaslui au primit donatii de capre in valoare 48.300$ prin Fundatia World Vision Romania. Reportajul începe de la minutul 3:00 din emisiune şi continuă cu interviu în studio despre proiectele şi programele World Vision Romania.

VEZI MAI MULT

Recrutat în Cluj – Centre pentru integrarea persoanelor vulnerabile

26.03.2015 | Emisiunea Recrutat in Cuj a postului regional din Cluj Napoca al Digi TV, prezinta de la minutul 8:37 un interviu cu Mihaela Nabar, director al departmentului de granturi din fundatia World Vision Romania, vorbeste despre proiectul Inclusiv destinat integrarii pe piata muncii a 1.200 de persoane vulnerabile.

VEZI MAI MULT

O mana de ajutor

11.03.2015 | Articol in Revista Femeia de Azi despre situatia copiilor de la tara si mentionare donatii catre World Vision Romania (la pagina 34 – 35).“La varsta cand singurele lor griji ar trebui sa fie invatatul si joaca, unii copii radba frigul, lipsa mancarii si se lupta cu bolile si suferinta, fara sa le vina cineva in ajutor…”

VEZI MAI MULT

Ne dorim o tara cu copii sanatosi

15.02.2015 | Interviu cu Catalin Andrew Popa, Director Executiv al fundatiei World Vision Romania aparut in revista Politici de Sanatate. „Cu siguranta constientizam cu totii – parinti, autoritati, politicieni, jurnalisti – importanta de a avea copii sanatosi. Spunem adesea ca, daca ne dorim un viitor mai bun decat al generatiilor anterioare, trebuie sa avem astazi grija de copiii nostri. Sa fie oare acesta doar un slogan?”

VEZI MAI MULT

Cum se urzeste o afacere

04.02.2015 | Reportaj la TVR Iasi – emisiunea IMPACT, TVR 3 dar si la stirile de sears, din 4 februarie pe TVR 1 despre femeile din comuna Laza care au reinviat mestesugul razboiul de tesut cu ajutorul proiectului „Made in rural – cu mentiune despre World Vision in material – de la minutul 2:30.

VEZI MAI MULT

Studiu: bunastarea copiilor din mediul rural

29.01.2014 – In cadrul emisiunii De Garda de la The Money Channel de la ora 18:05 se prezinta o discutie cu Daniela Buzducea, director de advocacy si Cristina Mosteanu director de marketing despre situatia copiilor din rural

VEZI MAI MULT

1 din 5 romani traieste in saracie

07.01. 2015 | Fundatia noastra a fost invitata la talk show – Vocile Iasiului cu tema „1 din 5 romani traieste in saracie” realizat de Digi24 Iasi. Emisiune difuzata in reteaua Digi24.

VEZI MAI MULT

Fabrica de traditii culinare de la Hilita

15.12.2014 | Reportaj scris de Dan Gheorghe despre oamenii din Hilita, o comunitate care a „prins aripi” facand parte din Programul Zonal de Dezvoltare Comunitara din judetul Iasi desfasurat de World Vision Romania. „Nu poti spune ca te ingropi in saracie, atata timp cat te ineci in fructe. Tot ce trebuie sa faci e sa-ti valorifici potentialul. Asta au inteles oamenii din satul iesean Hilita, cu aproape 400 de hectare de livezi.“…

VEZI MAI MULT

Impactul campaniei ,,Colecta de rechizite” din Dolj

27.11.2014 | Interviuri si reportaj despre rezultatele si impactul campaniei ,,Colecta de rechizite” la emisiunea OLTENIA LA ZI, difuzata pe TVR Craiova si TVR 3. Invitatii in studiou sunt Ana Maria Motateanu, Specialistul de Comunicare din Proiectul Zonald Dolj si Dorin Pascu, directorul Scoalii Gimnaziale din Bucovat, un partener de nadejde al fundatiei noastre. Interventia World Vision Romania este de la minutul 33.

VEZI MAI MULT

De la capat

07.11.2014 | Post pe blogul biziday.ro al lui Mosie Guran despre trupa Voltaj care a lansat o piesa-manifest dedicata proiectelor pentru copiii si tinerii aflati in situatii dificile – campania ,,delacapat”. Dupa o scurta si alerta analiza in stil propriu, Moise Guran conchide: ”Calin si cei de la Voltaj au dedicat aceasta melodie unei campanii. Ii sprijin dezinteresat si le multumesc si celor de la World Vision Romania pentru tot ceea ce fac.”

VEZI MAI MULT

Expozitie caritabila de fotografii la Cluj pentru copiii din Baisoara

21.10.2014 | In emisiune “Transilvania la zi” realizata de studioul teritorial Cluj al TVR s-a difuzat un Interviu si reportaj despre expozitia caritabila de la Cluj a artistului fotograf italian Gianluca Mantovani care va dona jumătate din incasari pentru copiii din comuna Baisoara, judetul Cluj (intre minutele 22.07-35.30).

VEZI MAI MULT

Teleorman, politica, agricultura si copiii de la sat

08.09.2014 | Interviu pe postul radio RFI, preluat de pe site-ul www.rfi.ro. In a doua parte a emisiunii, Mihaela Nabar, director al departamentului de achiziții și management al granturilor din fundația World Vision Romania vorbeste despre cum programele de dezvoltare comunitara si proiectele de agricultura si dezvoltare rurala desfasurate de fundatia noastra ofera sanse la o viata mai buna si la un viitor mai sigur copiilor de la tara.

VEZI MAI MULT

Lansarea unui nou proiect din seria Alege „Scoala”

13.07.2014 | TVR1, emisiunea Universul Credintei. In sectiunea Dialogurile Dimineţii, sunt invitati DANIELA BUZUCEA, Director de Advocacy – World Vision Romania şi Pr. Prof. CONSTANTIN PĂTULEANU, care vor vorbi despre recent lansatul proiectul “Alege Scoala” al parteneriatului World Vision România si Patriarhia Română. Se prezinta de asemena un interviu cu Catalin Popa, directorul executive al fundariei noastre.

VEZI MAI MULT

8 miliarde de euro pentru revitalizarea satelor. Ce facem cu banii?

02.07.2014 | RFI, emisiunea ”Rural” , dezbatere pe teme de dezvoltare rurala realizata de Catalin Lenta cu Roberto Pătrășcoiu, manager al mai multor proiecte de dezvolatre rurala la fundatia World Vision România, și de la Bruxelles, corespondentul RFI Mihaela Gherghișan

VEZI MAI MULT

Proiectul „Alege Scoala” lansat la Craiova

01.07.2014 – Reportaj pe TELE U Craiova despre lansarea la Craiova a proiectului “Alege Scoala” în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord –Vest” destinat pentru a sustine educatia acelor copii din categorii vulnerabile care din motive de saracie ar putea parasi mult prea devreme sistemul de invatamant.

VEZI MAI MULT

STUDIU. Unul din opt copii din mediul rural adoarme flamand

18.06.2014 | Reportaj difuzat la Jurnalul Digi TV, realizat cu ocazia Conferintei de lansare a Raportului privind Bunastarea Copilului din Mediul Rural 2014 pe care l-a realizat World Vision Romania. Reportajul prezinta cele mai importante concluzii ae raportului.

VEZI MAI MULT

Cifrele care arată cât de prost o duc copiii de la ţară

18.06.2014 I Articol pe site-ul Romania Libera realizat cu ocazia conferintei de lansare a Raportului privind Bunastarea Copilului din Mediul Rural 2014 pe care l-a realizat World Vision

VEZI MAI MULT

Afacerile la ţară, tot mai rentabile

29.05.2014 | reportaj Digi TV Cluj despre proiectul “Made in Rural”, preluat de pe www.digi.ro – “Mediul rural devine din ce în ce mai atractiv pentru micile afaceri. Cei care locuiesc la ţară şi nu au un loc de muncă au şansa să devină proprii lor şefi. Ateliere de vulcanizare, frizerii, pensiuni turistice sau ateliere de prelucrare a lânii. Toate aceste idei de afaceri pot fi puse în practică de săteni, după absolvirea unor cursuri de …

VEZI MAI MULT

Incursiune in lada de zestre a satelor

29.05.2014 | România Liberă – articol pe romanialibera.ro. Meșteșugurile tradiționale primesc un nou suport logistic prin programul „Made in rural“ pus în practică de World Vision România și finanțat din fonduri europene. Beneficiari vor fi aproape 2.000 de oameni de la sate. Unii vor învăța o meserie, în timp ce meșterii deja consacrați vor avea ocazia să cunoască în detaliu cum anume poate fi rentabilă munca lor, prin dezvoltarea unui plan de …

VEZI MAI MULT

Peste 300 de ardeleni au invatat sa faca profit din produse traditionale Peste 300 de…

20.03.2014 | Stirile PRO TV – articol pe stirileprotv.ro. Proiectul „Atelierul de mestesuguri” a cuprins 60 de sate din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj si Maramures si a fost conceput ca un pachet integrat de cursuri de calificare, servicii si instrumente menite sa sustina dezvoltarea mesterilor. In primul an de proiect, peste 200 de transilvaneni, mestesugari renumiti si iubitori ai traditiei, au dobandit calificare in tesatorie manuala sau competente de …

VEZI MAI MULT

Olivian Vaşcu şi Crina Vîlcu, doi învăţători care au înţeles să-şi facă …

22.02.2014 | Articol in Gandul.info – Olivian Vaşcu şi Crina Vîlcu sunt doi învăţători din Breasta care au înţeles că trebuie să-şi facă meseria pe care şi-au ales-o fără să se plângă de salariile mici şi de situaţia dificilă în care se află sistemul românesc de învăţământ. Sunt recompensaţi însă în fiecare zi de copiii cărora le îndrumă paşii şi pe care îi pregătesc pentru o lume mai bună.”

VEZI MAI MULT

„After school“ sau colapsul unei idei bune

18.02.2014 |Romania Libera – “O idee buna, dar prost aplicata. Astfel ar putea fi definit programul „Scoala dupa scoala”, dupa trei ani de cand e pus in practica. Un studiu national releva parerea buna a parintilor fata de conceptul in sine, dar si faptul ca majoritatea romanilor nu au resursele necesare pentru a plati factura acestui serviciu.”

VEZI MAI MULT

Sapte din zece parinti romani si-ar dori sa isi inscrie copilul intr-un program tip …

18.02.2014 | Gandul.info – Sapte din zece parinti romani si-ar dori sa isi inscrie copilul intr-un program tip „Scoala dupa scoala” contra unei contributii, arata ultimul studiu privind programul de dupa cursuri al elevilor. Cu toate ca este prevazut in legea educatiei nr.1/2011, programul „Scoala dupa scoala” exista in putine scoli din Romania, arata raportul privind nevoia unui asemenea serviciu lansat marti de Fundatia World Vision Romania. Raportul releva ca …

VEZI MAI MULT

Mai puţin de un sfert dintre copii au mers la after school anul trecut

18.02.2014 | Adevarul.ro – Articol: “Mai puţin de un sfert dintre copii au frecventat programe de tip after school în anul şcolar 2012-2013. Numărul redus la elevilor care beneficiază de acest serviciu este efectul lipsei acestui tip de programe la nivel naţional, dar şi al lipsei banilor părinţilor, care nu-şi permit astfel de servicii, oferite contra cost de cele mai multe ori, arată un studiu realizat de World Vision.”

VEZI MAI MULT

Şcoala după şcoală

18.02.2014 | Radio Romania Actualitati – interviu radio referitor la lansarea „Raportului de cercetare privind nevoia de programe de tip Scoala dupa Scoala” si importanta acestui tip de program cu o abordare integrata a copilului care imbina nevoile socio-economice cu cele educationale.

VEZI MAI MULT

Final de proiect Atelierul de mestesuguri, Regiunea Oltenia

05.02.2014 | DigiTV Craiova, Jurnalul de seara – Sumar al proiectului „Atelierul de mestesuguri” pentru Regiunea Oltenia. Proiectul s-a desfasurat în intre II 2012 – I 2014 in beneficiul mestesugarilor din Regiunea Sud – Vest Oltenia si a fost cofinanţat din fonduri structurale europene. Astfel 315 persoane au beneficiat de calificare profesionala in tesatorie manuala si antreprenoriat, indrumare in afaceri si promovare. Un al doilea proiect s-a desfasurat in Transilvania.

VEZI MAI MULT

Impreuna pentru copii – proiect regional pentru protectia minorilor

29.01.2014 | RFI interviu radio referitor proiectul ChildPact „Impreuna pentru copii” care se va desfasura in zona extinsa a Marii Negre si care pune pe agenda de lucru al organizatiei de dezvoltare economica din zona, problematica protectiei copilului. Cum sunt legate cele doua domenii: copii si dezvoltarea economica. Care este expertiza Romaniei si cum va fi ea folosita.

VEZI MAI MULT

“Pentru noi” – un eseu legat de “Donator de Viitor”

09.01.2014 | blog-ul “Asa-si-asa”al Ioanei – O imagine clara despre “…Dar abia dupa ce l-am vazut pe copilul asta de zece ani din vecini interogat de politie mi-am dat seama ca donatia nu este doar pentru viitorul acestor suflete extrem de amarate, ci pentru al nostru, al tuturor….

VEZI MAI MULT