Apariții în presă 2009-2006separator4

11 Noiembrie 2009 – Observator – Bani de liceu pentru copiii de la țară

Circa 40.000 de euro au fost donați, în octombrie, pentru susținerea programului educațional „Vreau în clasa a noua”. Proiectul lansat de World Vision România, a avut nevoie, și în acest an, de sprijin financiar pentru a putea fi continuat, astfel încât copiii săraci din mediul rural care își doresc continuarea studiilor și înscrierea în clasa a IX-a să-și vadă visul împlinit.

VEZI MAI MULT

Daniela Nane: raul nu este altceva decit lipsa binelui

28.09.2009 | Revist ELLE – Interviu cu Daniela Nane care a stat de vorba cu Despina Badescu despre copilarie, caritate si multumirea aceea atit de speciala pe care o obtii atunci cind intervii benefic in destinul unui om.

VEZI MAI MULT

Daca ar fi sa faca o magie, lampa lui Aladin i-ar fi de mare folos lui Sebastian

18.09.2009 | Lumea femeilor, articol despre campania “Daruieste speranta” – “Daca ar fi sa faca o magie, lampa lui Aladin i-ar fi de mare folos lui Sebastian. Dar asta se intampla in basme. In realitate exista “Daruieste speranta” – o poveste cu, despre si pentru viata.

VEZI MAI MULT

Cum poate fi evitat handicapul celui mic – Evenimentul zilei

18.09.2009 | Evenimentul – Articol de educatie pentru sanatatea copiilor

VEZI MAI MULT

Interviu cu Daniela Nane

05.09.2009 | Revista Tango – Intervoi cuDaniela Nane in care mentioneaza ca sustine proiectul de burse la liceu Vreau in Clasa a Noua. “E cumplit ca doar unul din cinci copii de la tara ajunge la liceu.”

VEZI MAI MULT

O zi de foame in redactia Elle

01.09.2009 | Revista ELLE – Redactorii revistei vorbesc despre efectul asupra lor a povestilor aflate despre copii din programele World Vision

VEZI MAI MULT

30 Mai 2009 – Observator – Pentru suflete de copii

Fundația World Vision România va sărbători 1 Iunie împreună cu peste 1.800 de copii din județul Constanța. Ziua Internațională a Copilului este așteptată cu nerăbdare în fiecare an de către copiii din comunitățile în care Organizația World Vision – Biroul Zonal Constanța – derulează Proiectul de Dezvoltare Comunitară.

VEZI MAI MULT

Vreau si eu in clasa a IX-a – Men’s Health

18.05.2009 | Men’s Health – Articol despre programul de burse la liceu „Vreau in clasa a noua”

VEZI MAI MULT

9 Mai 2009 – Jurnalul de Constanța – Adolescent cu dizabilități ajutat de World …

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 15 mai drept Ziua Internațională a Familiei, printr-o rezoluție dată în septembrie 1993. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunerea susținută și de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit, oficial, Ziua Familiei Române. În acest cadru, trei eleve de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” și-au dorit să-i facă o bucurie unui tânăr cu dizabilități.

VEZI MAI MULT

18 Februarie 2009 – Jurnalul de Constanța – Campania „O clasă, o plasă!” …

În perioada 10 decembrie 2008 – 1 februarie 2009, proiectul „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: viziunea Constanței!” și-a pregătit nucleul de voluntari care va informa constănțenii, în următoarele două luni, despre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea în prezent, noua misiune a României de stat donator și despre modalitățile concrete prin care adulții și copiii din oraș pot combate bolile asociate sărăciei extreme.

VEZI MAI MULT

Campioana Constantina Dita se alatura campaniei „Vreau in clasa a noua” – …

03.02.2009 | Gandul, stire despre sportive care sustine cu o bursa o eleva la liceu – Constantina Dita, castigatoarea maratonului de le Beijing si recent desemnata Sportiva Anului 2008, va sustine cu o bursa scolara, de-a lungul celor patru ani de liceu o eleva care provine dintr-un mediu defavorizat. „Si eu faceam zilnic naveta, ma trezeam de dimineata pentru a ajunge la antrenament in Targu Jiu, apoi la scoala.

VEZI MAI MULT

11 Decembrie 2008 – Observator – O noua campanie de informare la Constanța

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a Zilei Internationale a Drepturilor Omului, sarbatorita, in fiecare an, pe data de 10 decembrie, la Constanta s-a lansat proiectul „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului: Viziunea Constantei”, proiect al organizatiei World Vision Romania, a carui finantare este asigurata de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare din Romania. Derulat in perioada 10.12.2008 – 1.03.2009, programul isi propune promovarea, in judetul Constanta, a …

VEZI MAI MULT

9 Decembrie 2008 – Telegraf – „Balul de caritate Vega” o rază de lumină …

Așa cum am arătat în ediția de ieri a cotidianului nostru, „Balul de caritate Vega” – o sărbătoare a generozității si a dragostei – eveniment realizat la Vega Hotel, Power Marine și World Vision România, pe 5 decembrie 2008, a constituit un real succes. Organizatorii s-au arătat extrem de mulțumiți, rezultatele fiind peste așteptări.

VEZI MAI MULT

1 Decembrie 2008 – Telegraf – „Balul de caritate Vega”, în ajutorul …

Potrivit reprezentantului Power Marine, Alin Vintilă, acțiunea caritabilă din acest an are ca scop strîngerea de fonduri pentru reabilitarea, amenajarea si dotarea grădiniței din satul Viisoara, județul Constanța.

VEZI MAI MULT

27 Noiembrie 2008 – Telegraf – Sărbătoarea generozității si a dragostei …

Vega Hotel si World Vision organizează vineri, 5 decembrie 2008, „Balul de Caritate Vega”, un eveniment care-si propune să susțină, în fiecare an, cazuri sociale deosebite si să aducă o contribuție semnificativă în viața comunității. Potrivit reprezentantului Power Marine, Alin Vintilă, acțiunea caritabilă din acest an are ca scop strîngerea de fonduri pentru reabilitarea, amenajarea si dotarea grădiniței din satul Viisoara, județul Constanța.

VEZI MAI MULT

13 martie 2008 | Placerea de a oferi – Revista Ioana

O familie de tineri a inteles ca educatia e sansa la o viata mai buna si astfel ajuta un copil sa mearga la scoala

VEZI MAI MULT

Octombrie 2008 – Si ei au dreptul la o lume mai buna

27.10.2008 | Libertatea pentru femei – “Maria a auzit intamplator de acest program si s-a hotarat pe loc sa ajute un astfel de copil dornic de a realiza ceva in viata…

VEZI MAI MULT

September 2008 – 780 bright children still waiting for donors to go to school

15.09.2008 | The Business Review, articol in engleza despre programul de burse la liceu „Vreau in clasa a noua” – The children who are included in the program run by the World Vision non-governmental association are gymnasium graduates who have had very good results at school but need financial aid to continue their education since they come from poor families in rural areas of the country.

VEZI MAI MULT

10 Septembrie 2008 – Cuget Liber – Cursuri de calculator pentru copiii și părinții …

Mulți absolvenți de scoală gimnazială din zonele rurale care se înscriu la un liceu sau la o scoală profesională se confruntă cu o problemă destul de spinoasă când încep orele de informatică. Nu stiu nici măcar să deschidă computerul fiindcă programa scolară din unitățile de învățământ în care au studiat nu prevedea ore de informatică, nici măcar opțional.

VEZI MAI MULT

SUA acorda Romaniei 50.000 de dolari, asistenta umanitara de urgenta

05.08.2008 | R0mania Libera – Guvernul Statelor Unite ale Americii acorda Romaniei 50.000 de dolari drept asistenta umanitara de urgenta, urmare a inundatiilor care au afectat […] Ajutorul va fi oferit prin fundatia World Vision Romania care va implementa interventia

VEZI MAI MULT

3 Iunie 2008 – Telegraf – De 1 iunie, World Vision România dăruiește cu inimă de …

World Vision România se află de 18 ani în slujba copiilor aflați în dificultate, a celor bolnavi de SIDA, fără adapost sau provenind din familii sărace, cu probleme. „Este firesc să sărbătorim Ziua Internațională a Copilului cu cel mai mare respect pentru viață și pentru valorile morale creștine, în spiritul viziunii pe care organizația a îmbrațișat-o la nivel mondial.

VEZI MAI MULT

25 Aprilie 2008 | Liderul – Educație de calitate pentru toți – stop exluderii

Organizatia „World Vision” Romania, cu ajutorul a peste 600 de copii din mediul rural, a sprijinit incercarea de a stabili un nou record mondial. Initiativa apartine Campaniei Globale pentru Educatie si s-a desfasurat anul acesta sub sloganul „Educatie de calitate pentru toti – stop excluderii!” Organizata in cadrul „Saptamanii Globale de Actiune”, lectia s-a desfasurat miercuri, 23 aprilie 2008 la ora 10.00 in mai multe judete din tara printre care si Constanta, si a fost …

VEZI MAI MULT

Sprijin financiar pentru elevii de la tara

07.04.2008 | ROmania Libera – Campania 2{e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3}, initiata de World Vision Romania cu scopul de ajutorare a elevilor de la tara pentru a urma liceul, are cu fiecare an tot mai mare […]

VEZI MAI MULT

Casele de copii sunt greu de inchis

24.03.20108 | Romania Libera – 25.000 de copii din Romania mai traiesc inca in orfelinate. Numarul este mare chiar si in comparatie cu tari precum Turcia.Statul a inceput […]

VEZI MAI MULT

13 martie 2008 | 1000 de romani pot ajuta 1000 de elevi saraci – Cronica romana

Conform cercetarilor, Romania se situeaza pe ultimul loc in Europa in privinta participarii la o forma de educatie a tinerilor de 15-24 de ani. Prin programul “Vreau in clasa a noua”, copiii din familii cu probleme financiare dar care sunt ambitiosi si buni la invatatura, pot fi ajutati sa continue studiile la liceu.

VEZI MAI MULT

Harta de risc a traficului de persoane

15 Februarie 2008 | ROmania Libera – Potrivit studiului realizat de World Vision Romania, nivelul scazut de educatie si saracia favorizeaza traficul de persoane, indeosebi al minorilor. […]

VEZI MAI MULT

08 Februarie 2008 I Proiect-pilot World Vision de prevenire a riscului traficului de …

Studiul fundatiei noastre consacrat traficului de persone a identificat o puternica asociere intre categoria victimelor si educatia insuficienta datorata abandonului scolar cauzat de dificultatile material ale familiei.

VEZI MAI MULT

28 ianuarie 2008 | Doar un sfert din elevii de la sate au mers la liceu – …

Economistul | „…Din analiza facuta de catre World Vision rezulta ca principal cauza a abandonului scolar la varsta liceului este saracia, cele mai multe cazuri inregistrandu-se in mediul rural…”

VEZI MAI MULT

25 ianuarie 2008 | Fruntasii Europei la abandon scolar – Curentul

Ultimul raport al oficialilor europeni arata ca Romania si Bulgaria sunt printre primele tari europene in ceea ce priveste rata abandonului scolar. Aceasta imagine trista este completata si de studiul elaborat de World Vision Romania unde se arata ca doar unul din patru adolescenti a reusit sa intre la un liceu.

VEZI MAI MULT

Saracia alunga elevii de la scoala

24.01.2008 | Romania Libera – O analiza a Organizatiei World Vision Romania releva faptul ca de la an la an tot mai multi elevi din mediul rural abandoneaza scoala imediat dupa ce […]

VEZI MAI MULT

24.01.2008 | In mediul rural, doar 25 {e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3} dintre elevii saraci ajung la liceu – …

Cronica Romana | Despre analiza realizata de fundatia noastra referitor la situatiei copiilor din mediul rural cu privire la posibilitatea acestora de a accede in invatamantul liceal

VEZI MAI MULT

24 ianuarie 2008 I High-school dropout rates on the rise among rural teens – Nine …

Only one-quarter of teenagers in rural communities went to high-school last year.

VEZI MAI MULT

08 ianuarie 2008 | Cat de mult sprijin am oferit in 2007 – Lumea Femeilor

Recent, World Vision a realizat un studio pe un esantion de 1005 persoane, cu varste intre 18 si 65 de ani, din mediul urban, Tema studiului se refera la cat de mult sprijin financiar oferim celor ce au nevoie de el. Iata concluziile.

VEZI MAI MULT

07 ianuarie 2008 | Sub semnul renasterii solidaritatii sociale – Economistul

68 la suta dintre romana au facut in trecut donatii pentru cauze sociale, iar cei dornici sa ofere sprijin copiilor defavorizati sunt in proportie de 86 la suta, releva un recent studiu asupra comportamentului donatorului roman, realizat de World Vision Romania.

VEZI MAI MULT

18.12.2007 | Romanii doneaza bani pentru educatia copiilor saraci – Romania Libera

Romania Libera | „Profilul donatorului este departe de tiparul cunoscut: nu este bogat, are un venit personal minim 100-200 de euro, are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani si cel putin studii medii finalizate.”

VEZI MAI MULT

Septembrie 2006 – CAMPANIE PENTRU ŢARĂ – Realitatea TV

02.09.2006 | Realitatea TV – În cadrul campaniei de strângere de fonduri demarată de Realitatea TV în colaborare cu World Vision România pentru sinistraţii din Moldova, afectaţi de inundaţiile din vara anului trecut, dumneavoastră aţi donat peste 270.000 de dolari.

VEZI MAI MULT