Academia de Afaceri Sociale
Economia socială presupune un mod de a face business care pune oamenii și comunitățile pe primul loc. Spre deosebire de afacerile tradiționale, întreprinderile din economia socială își propun să rezolve probleme sociale și de mediu în timp ce generează venituri. Ele nu sunt ghidate exclusiv de maximizarea profitului, ci au ca misiune asumată să producă schimbări pozitive prin activitatea lor.
Proiect co-finanțat din Programul Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027
În Uniunea Europeană, există 2,8 milioane de întreprinderi de economie socială, reprezentând 10% din toate afacerile din UE. Aproape 13,6 milioane de persoane – aproximativ 6,2% dintre angajații UE – lucrează pentru întreprinderi din economia socială. În România, avem 2.924 întreprinderi sociale, dintre care 1.967 au atestatul valabil care le recunoaște statutul (conform RUEIS, iulie 2024).
Mai multe afaceri sociale înseamnă mai multe locuri de muncă pentru persoane din grupuri dezavantajate și mai mulți actori care contribuie la dezvoltarea unei societăți mai echitabile. Înființarea unor asftel de întreprinderi poate fi o parte importantă din răspunsul la rata mare de sărăcie și excluziune socială din România, care a fost de 34,4% din populație în anul 2022.
Ce ne propunem?
Ce urmează?
Până în ianuarie 2027, Academia de Afaceri Sociale va sprijini înființarea și funcționarea a 34 de afaceri sociale în cele 3 regiuni ale proiectului, creând 136 de locuri de muncă în mediul rural din România. Proiectul va include:
Partenerii proiectului
Contribuția ta
Toate activitățile sunt oferite gratuit pentru cele 132 de persoane care se vor înscrie un proiect.
Fii cu ochii pe secțiunea „Noutăți” de pe site-ul nostru și urmărește-ne pe social media pentru a fi la curent!