Zâmbetul timid al Dianei și dorința ei de a merge pentru prima oară într-o tabără

Într-un mic sat din județul Vâlcea locuiește Diana. Este elevă în clasa a noua, iar în spatele personalității sale timide, se ascunde o fire artistică, dar și o mare dorință: aceea de a merge pentru prima dată într-o tabără.

La fel ca mulți alți copii și adolescenți din mediul rural, Diana nu a avut până acum oportunitatea de a merge într-o tabără. Își amintește vag de un traseu montan pe care l-a parcurs cu mulți ani în urmă cu părinții săi, dar niciodată împreună cu alți colegi de vârstă ei. În vacanțele de vară, după ce își ajută părinții la treburile gospodărești, își dedică timpul rămas pasiunilor sale: pictatul și desenatul.

În imaginația ei, însă, Diana se plimbă alături de colegii ei prin natură și stă la povești cu aceștia în jurul unui foc de tabără. Pentru că este o fire timidă și nu îi e ușor să vorbească în fața mai multor oameni, se gândește că o tabără ar ajuta-o mult în a-și găsi curaj pentru socializare: „Mi-ar plăcea enorm să merg într-o tabără. Îmi imaginez că va fi distractiv, că ne vom plimba prin natură și poate vom face un foc de tabără și să spunem povești.

Școala și programul VC9

Tot pe partea de socializare o ajută mult activitățile din programul „Vreau în clasa a 9-a”. Deși materiile ei preferate – desenul, muzica și logica, corespund firii sale artistice, Diana își dorește mult să se dezvolte și pe partea socială.

Prin programul „Vreau în clasa a 9-a”, tinerii precum Diana beneficiază de mentorat pentru susținerea examenelor naționale, activități lunare de educație non-formală care îi ajută să se dezvolte personal și să se pregătească pentru piața muncii, dar și tabere de vară, vizite organizate în campusuri universitare ori companii sau alte excursii.

Tot timid, Diana povestește și despre cel mai mare vis al ei: să ajungă la secția de criminalistică. Îi este totuși teamă că acest obiectiv este unul prea ambițios, așa că se declară mulțumită și cu planul de rezervă: Facultatea de Arte.

Summer of Firsts

Pentru tinerii ca Diana, activitățile de educație non formală, precum taberele de vară, reprezintă o posibilitate imensă de creștere – a încrederii de sine, a sentimentului de siguranță, a resurselor necesare continuării educației. Totodată, reprezintă și experiența unei vacanțe care este mai mult decât timp liber – pe care îl petrec ajutând în gospodărie sau stând singuri, a unei vacanțe cu oameni noi, cu locuri noi și activități inedite.

Taberele Summer of Firsts le oferă adolescenților o experință valoroasă de viața, care îi ajută nu doar să vadă locuri noi, ci și să iasă din zona de confort. Am pregătit deja o mulțime de activități inedite, precum trasee montane, jocuri de colaborare, activități de socializare și dezbatere, care să îi ajute pe liceeni să facă încă un pas înainte pe traseul către o viață de adult împlinit.

Dar pentru a îndeplini visul Dianei, dar și a altor tineri de la sat, avem nevoie de ajutorul tău. Donează pentru prima tabără din viața unui adolescent de la sat!