Denisa, tânăra de la sat care învață din greu pentru a ajunge medic: “Îmi doresc să am mai multă încredere în mine” 

Denisa, tânăra de la sat care învață din greu pentru a ajunge medic: “Îmi doresc să am mai multă încredere în mine” 

Într-un sat din județul Iași, Denisa, o elevă în clasa a VIII-a, visează să lase o amprentă asupra lumii. În fiecare seară, la masa din bucătărie, tânăra studiază la Biologie pentru că își dorește să ajungă medic. Lângă ea, este mama ei care o încurajează pe fată când se pierde în denumirile încâlcite din manual, când simte că nu mai poate. 

În acele seri târzii de studiu, adolescenta nu învață doar despre celule, plante și ecosisteme, ci și despre curaj, despre puterea de a crede într-un viitor mai bun și de a depăși obstacolele ce par de netrecut. 

“Biologia este materia mea preferată și vreau să trag tare ca pe viitor să ajung medic. Uneori mă gândesc cu frică la competiția liceelor bune de la oraș, mai ales că eu vin din mediul rural, dar sper să trec peste această temere. Îmi doresc să am mai multă încredere în mine. E unul dintre motivele pentru care m-am înscris în programul Vreau în clasa a 9-a”, ne-a mărturist tânăra. 

Familia Denisei, deși modestă, are speranțe pentru un viitor mai bun. Mama sa, o femeie  plină de căldură, își petrece zilele între rafturile unui magazin local, în timp ce tatăl muncește în construcții la oraș. Fratele ei mai mare este deja cu un picior în lumea adultă, fiind elev la un program post-liceal de la oraș.  

Denisa a intrat anul acesta în programul Vreau în clasa a 9-a, iar datorită prietenilor noștri de la Alka care cred în importanța educației și susțin programul, vom face toate eforturile pentru ca tânăra să-și îndeplinească visul. Peste 56% dintre elevii de la sate care termină clasa a VIII-a nu ajung să finalizeze liceul, conform studiilor noastre. Împreună schimbăm această tristă realitate. 

Tinerii din programul Vreau în clasa a 9-a beneficiază de mentorat pentru susținerea examenelor naționale, activități lunare de educație non-formală care îi ajută să se dezvolte personal și să se pregătească pentru piața muncii, dar și tabere de vară, vizite organizate în campusuri universitare ori companii sau alte excursii. 

Înarmată cu speranță și susținută de noi, Denisa este unul dintre tinerii de la sate care acum pot privi cu încredere spre viitor!