Nicoleta simte căldura și emoția între oameni de sărbători

Dragă om bun, 

Eu sunt Nicoleta, locuiesc într-un sat la două ore cu mașina de Craiova și sunt elevă în clasa a XII-a. La școală, cel mai mult îmi place colectivul în care învăț. Îmi iubesc tare mult colegii și îmi place să învăț despre tot ce se întâmplă nou în lume. După ce termin liceul, vreau să dau la Facultatea de Drept. 

Mie îmi place mult Crăciunul și întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă. Deși este frig afară, la noi în casă se simte mai multă căldură și emoție între oameni. Și se mai simte ceva: speranța că se apropie ceva frumos în anul ce urmează. 

Crăciunul mi-l petrec mereu cu tata și cei patru frați mai mari, care sunt deja căsătoriți, dar în fiecare an vin la noi de sărbători. Este tare frumos să fim împreună. Ascultăm colinde, frații mei ne spun de familiile lor, iar tata ne povestește întâmplări amuzante din vremurile când a făcut Școala de Pompieri. El este și cel care pregătește masa de Crăciun.  Cel mai mult îmi plac pastele lui cu sos roșu și chiftteluțe. Eu îl ajut, în schimb, la curățenie. Sunt tare mândră de el și îl iubesc foarte mult pentru că a avut grijă de mine și de frații mei. 

De Crăciun, de cele mai multe ori, petrec timp singură în camera mea înconjurată de un munte de romane și alte cărți de povestiri sau să mă uit la filme de Crăciun pe Netflix. Anul acesta m-aș bucura mult să mă duc cu prietenele mele la Târgul de Crăciun din Craiova. Să văd bradul uriaș împodobit cu luminițe, să mă duc la patinoar și să gust din turtă dulce și alte bunătăți. 

Sper că vei avea și tu sărbători frumoase, alături de căldura oamenilor dragi. 

Cu drag, 

Nicoleta, 18 ani