Maria vrea să vadă luminițele și să mănânce turtă dulce

Dragă Moș Crăciun, 

Pe mine mă cheamă Maria. Am 8 ani și sunt în clasa a II-a. La școală învăț bine, chiar dacă unii colegi mă necăjesc uneori. Mami mă învață să fiu puternică și să nu pun la inimă. Așa că nu-i ascult. Stau cuminte în bancă și desenez.  

Eu cu mami și tati ne descurcăm cum putem. Mami are o problemă și nu poate munci, așa că tati e singurul care merge la serviciu. În schimb, mami face mâncare tare bună. Eu mănânc tot ce îmi dă ea. De Crăciun, face mereu chec pufos cu cacao. O ajut și eu!  Îi dau făina, zahărul, uleiul, tot ce îmi cere ea. 

Mi-ar fi plăcut să am frați sau surori să ne fi jucat împreună. La noi în sat sunt puțini copii și cel mai tare mă plictisesc în vacanțe. Atunci mi-e dor de prietenii mei de la școală. Fiecare este la casa lui, departe, și nu ne vedem. Nici iarna nu mai este așa distractiv pentru că nu mai avem zăpadă. Câteodată mai vin două verișoare să mă viziteze. În rest, stau pe telefon sau mă uit la desenele de la televizor. 

Dragă Moșule, eu aș vrea mai multe cadouri de la tine, dar mami îmi spune să îți cer doar puțin. Mi-a explicat că ție trebuie să-ți ajungă cadourile pentru toți copiii din lume. 

Eu aș vrea, dacă poți, să ajung la un târg de Crăciun. Nu am fost niciodată și am văzut la televizor ca e foarte frumos. Sunt multe luminițe strălucitoare, globuri roșii, galbene, iar oamenii mari și copiii mănâncă cozonac și turtă dulce.  

Cu drag, 

Maria dintr-un sat din județul Ialomița