Ce așteaptă Cristian de la prima sa tabără: “Să-mi fac prieteni, să avem activități de cercetași și de protejare a mediului” 

Cristian s-a născut și a locuit până la sfârșitul clasei a 4-a în București. Atunci părinții lui, care aveau o casă la țară în județul Galați, au decis să se mute acolo. Simțeau că Bucureștiul nu mai avea prea multe de oferit. Schimbarea “a fost destul de grea”, spune băiatul. În primii doi ani la școala din comună, ”și-a luat bullying la greu” fiindcă era ”orășean”. Cu timpul și după câteva conflicte în care și-a impus cum a putut punctul de vedere, a reușit să se integreze și să-și facă prieteni.  

A urmat liceul, unde integrarea a fost mai ușoară. Programul, în schimb, a fost mai complicat din cauza navetei. În clasa a IX-a, a făcut ore după-amiază și orarul trenurilor de multe ori nu se potrivea cu cel al cursurilor. Astfel că ori ajungea prea devreme, ori întârzia. Din clasa a X-a a revenit la orar de dimineață, ceea ce însemna trezit la 05.00 dimineața, urcatul în tren la 06.30, iar de la 08.00 până la 15.00 programul de școală. Urma din nou un drum cu trenul spre casă, unde ajungea după patru după-amiază. Așa se face că îi mai rămâneau doar câteva ore pentru teme, învățat, spălat, un joc pe calculator și somn.  

Clasa a XII-a a devenit brusc mai interesantă odată cu intrarea în programul Vreau în clasa a 9-a. Pe lângă activitățile de dezvoltare personală, i-au prins bine foarte bine meditațiile și sesiunile de educație financiară. Și-a făcut primul cont bancar și a fost util să învețe despre gestiunea banilor și prioritizarea cheltuielilor. Iar acum, la final de liceu, noi provocări: emoții pentru intrarea la facultatea de informatică și… prima tabără din viața lui!  

Lui Cristian i-ar plăcea să fotografieze o pădure

Băiatul a mai fost în vacanțe cu familia, câteva zile la mare, dar niciodată cu grupul de prieteni și niciodată într-o tabără. ”Nici nu știu la ce să mă aștept. Îmi imaginez că va fi ceva interesant, gen cercetași. Mi-aș dori să-mi fac prieteni noi, să avem activități de protejare a mediului sau lecții de supraviețuire. Recunosc, am ceva emoții, dar cred că va fi interesant”, spune Cristian.  

Suntem siguri că o să-i placă în tabără și l-am sfătuit să-și aducă aparatul foto, mai ales că după informatică, fotografia este pasiunea lui cea mai mare.  E încântat de posibilitatea de a capta în imagini cât mai mult din biodiversitatea unei păduri; plante, ciuperci, insecte, păsări și cerul înstelat. 

Cum ne poți ajuta să îl trimitem în prima lui tabără

Cu micile economii pe care a reușit să le facă și cu ajutorul bursei de la noi și-a cumpărat un Canon, despre care spune râzând că e la ”mâna a treia”: ”Aparatele profesionale sunt foarte scumpe, atat am putut pentru moment, dar își face treaba, am fost și la evenimente cu el și am făcut niște bănuți. E doar un hobby, dar și în timpul facultății mă gândesc să mai fac niște cursuri, să mă perfecționez, e o chestie pe care o pot face oricând extra”, încheie băiatul.

Vara asta ne dorim să ducem în tabără 1000 de tineri de la sate, printre care și Cristian. Despre asta e Summer of Firsts – despre experiențe noi pentru tineri. Pentru că fiecare dintre ei merită o vacanță pe bune, de care să-și amintească toată viața! 🙂