Drumul Mariei către Arhitectură trece printr-un referat către mama ei și Vreau în clasa a 9-a

„Dragă mami, eu Vreau în clasa a 9-a!„. Așa și-a început Maria referatul pe care l-a scris pentru mama ei în încercarea de-a o convinge să-i sprijine decizia de a intra în program. Da, ați înțeles bine. 🙂 Un referat. Cu tot ce trebuie: introducere, argumente și o concluzie greu de combătut.

Argumentul final: își dorește să ajungă arhitect.

Maria știe că este o profesie pentru care trebuie să faci multă pregătire. Mai este și costisitoare pentru majoritatea tinerilor din România. Iar în cazul ei – care face naveta zi de zi cu autobuzul către liceu, cu doi frați mai mici și o bunică de care au grijă tot părinții – e conștientă că șansele sunt și mai mici.

Dar Maria nu vrea să se blocheze în greutățile zilnice în drumul către visul ei.

Adolescenta este elevă în clasa a IX-a la un liceu din orașul Huedin cu profil economic, la peste 20 de km de satul ei. Este pasionată de desen și arte plastice, dar din lipsa banilor n-a putut să meargă la un liceu de profil din Zalău. Materiile ei preferate la școală sunt Româna, Engleza și Desenul.  

Îi place să învețe pentru școală și își dorește să fie un exemplu pentru frații mai mici. Pe deasupra, mai este și un sprijin important pentru mama ei pe care o ajută la gătit și alte treburi casnice.

Ne bucurăm mult că, alături de prietenii de la ETEX, putem să o sprijinim pe Maria cu o bursă și activități de educație non-formală lunare care să pună o cărămidă la adultul bun (care suntem siguri că va deveni).