Disciplina și implicarea. Calitățile lui Andrei care îl recomandă să devină medic militar

Vorbește puțin, dar hotărât. Recunoaște că uneori timiditatea este de vină pentru firea sa ușor reținută. Dar asta nu-l împiedică să-și dorească permanent să se autodepășească, să fie cel mai bun în ceea ce face și să persevereze în ambițiile sale. Cea mai mare dorință legată de viitorul său: să ajungă la Facultatea de Medicină Militară din București.  

În ciuda greutăților, Andrei este pe drumul cel bun

Andrei este elev în clasa a XII-a la profilul Științe ale Naturii. Pentru că locuiește la kilometri buni față de liceu, distanța o parcurge în două feluri: o parte din drum cu bicicleta, restul cu autobuzul.

Nici în familie lucrurile nu sunt tocmai ușoare. Mama este pensionată pe caz de boală, după ce a suferit o intervenție chirurgicală grea în urmă cu șase ani, așa că tatăl asigură cea mai mare parte din venituri și îi susține pe Andrei și pe fratele lui mai mic la școală.  

Elevii de la sate care își continuă studiile

La fel ca alți 120 de elevi din mediul rural, Andrei își continuă studiile datorită unui parteneriat între World Vision România și Pepco România. Prin programul Vreau în clasa a 9-a, adolescenții primesc burse lunare pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare, sesiuni de mentorat și orientare vocațională, participă la activități de dezvoltare personală și merg în tabere sau excursii.  

Pentru Andrei, una dintre cele mai frumoase experiențe din proiect a fost cea de voluntar la Școala de Vară de la Cernișoara, susținută de Pepco. ”Am putut să mă implic în fiecare activitate și să văd cum e să lucrezi cu copii mai mici, de clase primare. Nu e întotdeauna ușor să le captezi atenția, dar a fost un foarte bun exercițiu pentru mine și mă bucur că am putut să ajut”, a spus la final.

Iar noi îl ajutăm pe el să-și urmeze visul și să îmbrace uniforma de medic militar! 🙂