Ana-Maria are două mari pasiuni: dansul popular și psihologia. O susținem să le urmeze pe amândouă

În pași de dans popular, Ana-Maria își leagănă frățiorul de doi anișori ca să adoarmă mai ușor. Este responsabilitatea ei atunci când mama încă nu a terminat treburile din gospodărie sau pregătește de mâncare pentru toată familia. Deși pare mai firavă, adolescentei îi place acest rol, de semi-adult responsabil, în care și părinții și frații își pot pune toată încrederea.

În plus, îi place să danseze. De aproape 10 ani poartă cu mândrie portul popular în cadrul Ansamblului „Plaiurile Sâmbureștilor”, din județul Olt.  La fel e și la școală, unul dintre cei mai conștiincioși elevi. Anul trecut, a terminat cu o medie anuală de peste 9,50.

Trage tare să ia note bune și la Bacalaureat pentru că are un vis de îndeplinit. Vrea să urmeze cursurile Facultății de Psihologie din București, pentru că o ajută firea sociabilă, sinceră și amuzantă. În plus, spune că este obișnuită să-i asculte pe ceilalți și să le ofere sfaturi.  

Anamaria este parte din programul Vreau în clasa a 9-a și ne bucurăm că împreună cu partenerii noștri de la Pepco România o susținem în parcursul ei, care nu tocmai ușor, către îndeplinirea unui vis.

Unu din doi adolescenţi între 15 şi 19 ani trăieşte în risc de sărăcie

Locuiește la 30 de kilometri de liceul la care învață, iar părinții, mama casnică și tatăl muncitor în construcții, se străduiesc să le asigure cele necesare celor patru copii, dar de multe ori e aproape imposibil. O bursă lunară care îi acoperă fetei cheltuielile cu transportul sau rechizitele face de multe ori diferența.  

Ultimele date Eurostat, analizate de World Vision România, arată că aproape unu din doi adolescenţi între 15 şi 19 ani trăieşte în risc de sărăcie, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale abandonului școlar în țara noastră.

La fel ca Ana-Maria, 120 de elevi din mediul rural îşi continuă studiile la liceu datorită parteneriatului între World Vision România şi Pepco România.