Marea, la picioarele lui Valentin care adună scoici pentru sora și mama lui

Marea Neagră stă la picioarele unui băiat de 12 ani. La propriu. După ce s-a bălăcit ore în șir, Valentin adună pietricele și scoici fine de pe mal. Vrea să le ducă surorii și mamei lui, care n-au văzut niciodată marea. Copilul ia, uneori, pauze de câteva secunde și cuprinde cu ochii săi micuți tot coloritul apei. Unde se sparg valurile mării, băiatul detectează nuanțe de verde închis și de un alb ca laptele. În depărtare, observă un albastru adânc. Acolo „s-au scufundat bărci acum sute de ani“, suspectează Valentin. Vara aceasta, băiețelul a văzut pentru prima oară marea.

Vrem să ducem alți peste 400 de copii de la sate să vadă marea

Băiatul a terminat anul acesta clasa a IV-a, însă nu i-a fost ușor să se descurce și cu școala, și cu munca din gospodărie. Copilul se simte responsabil să-și ajute familia. Să aducă o pâine în plus pe masă.  

„Din cauza muncii la câmp, a întâmpinat probleme la învățătură. A lipsit foarte mult și a pierdut firul, dar nu s-a lăsat“, ne povestește învățătoarea lui. În fiecare zi, când a venit la școală, doamna a lucrat suplimentar cu Valentin astfel încât băiețelul să ajungă la același nivel cu colegii săi.  

„Valentin este un copil cuminte, harnic, acel băiat de la sat cu foarte mult bun simț. Dacă trece pe lângă mine de cinci ori într-o zi, de fiecare dată mă salută zâmbind. Se străduiește cât poate de mult la școală și îi place să deseneze. Înainte să meargă la mare, doar așa arătau verile lui: muncă și desenat în caietele cu pagini libere’’, ne-a mai spus învățătoarea lui. 

Ne dorim ca și alți copii cu puține posibilități, ca Valentin, să aibă vara aceasta o vacanță de neuitat. 

Ne propunem să ducem peste 400 de copii de la sate să vadă marea și să meargă la alte bălăceli distractive. Ajută-i pe copiii de la sate să aibă o vacanță de neuitat! Trimite 4 euro/lună prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA sau donează direct pe butonul de mai jos.