Gemenele cărora nu le este frică să viseze

Andrada (17 ani) și sora ei geamănă Raluca se trezesc în fiecare dimineață la 05.30 ca să ajungă la liceu. Pentru că lor nu le este frică să viseze. Din satul lor și până în Cluj trebuie să ia trenul. Părinții le încurajează cel mai mult să învețe, ambii muncind din greu ca să le țină la școală. Tatăl lor, ca șofer pe tir, iar mama la un magazin alimentar.  

Andrada învață la un liceu cu profil de comerț-turism. Disciplinele care îi plac cel mai mult sunt: marketingul, administrația și practica – unde gătește. „Negresa îmi iese cel mai bine“, spune zâmbind adolescenta.  

Își dorește să dea admiterea la Facultatea de Geografie ca să ajungă topograf sau la Universitatea Tehnică (specializarea Robotică) pentru că este pasionată de noile tehnologii. În schimb, Raluca vrea să dea admiterea la Facultatea de Arhitectură sau la Design Interior.  

Însă stresul Bacalaureatului se apropie tot mai mult. Fetele, totuși, se bucură că pot beneficia de meditații în cadrul programului Vreau in clasa 9 a. Cel mai important pentru ele, însă, este că prin Vreau în clasa a 9-a au găsit un spațiu sigur. Unul în care își pot recunoaște timiditatea, și în care și-au făcut alți prieteni din mediul rural care au visuri la fel de mari. Pentru că dincolo de sprijinul material pe care îl oferim adolescenților, prin acest program vrem să dezvoltăm o comunitate de tineri care se încurajează unii pe ceilalți. 😊 

Le mulțumim partenerilor de la Etex pentru că au încredere în viitorul adolescenților din mediul rural și pentru că sprijină tinerii care îndrăznesc să viseze, chiar dacă vin din familii modeste.