Daria, tânăra de la sat care face jocuri și animații prin limbaje de programare

Daria este tânăra de la sat care face jocuri și animații prin limbaje de programare:

„Nu m-am gândit niciodată că atunci când te prezinți la un interviu pentru un loc de muncă, e nepoliticos să răspunzi dacă te sună cineva la telefon“, ne spune Daria (17 ani), după ce a participat la una dintre activitățile din programul Vreau în clasa a 9-a. Daria este în clasa XII-a la un liceu cu profil tehnic. Este din orașul Câmpia Turzii și, de doi ani, elevă în programul nostru.  

 „O doamnă de la World Vision România ne-a desenat pe tablă un traseu cu cerculețe pe care erau scrise câteva întrebări despre cum ar trebui să te prezinți la un interviu de angajare. Cum te comporți? Cum ar trebui să te prezinți? Cum să te îmbraci? Cu cât răspundeai corect la mai multe întrebări, cu atât parcurgeai mai mult din traseu în timp ce primeai bomboane“.

Am învățat să fac jocuri și animații prin limbaje de programare.

Daria este printre cele mai bune eleve la Matematică din liceul ei și îi place să experimenteze cu limbaje de programare. „Mie îmi place foarte mult să lucrez pe calculator. Am învățat să fac joculețe și scurte animații prin limbaje de programare. Profesoara de Informatică ne-a învățat cum să atașăm într-o pagină Google jumătate din materia pe care o avem de învățat la Fizică. Pagina poate fi accesată doar de cei care au codul HTML pe care noi l-am făcut la clasă“, mai explică încântată adolescenta.  

Pentru facultate, Daria are trei opțiuni: Facultatea de Matematică, de Informatică Aplicată și programare sau de Electronică. Are mari emoții pentru Bacalaureat, motiv pentru care se pregătește din greu, inclusiv prin meditațiile pe care le primește prin programul Vreau în clasa a 9-a la Matematică. Tot prin Vreau în clasa a 9-a, a beneficiat și de meditații la Limba Română. 

Noi avem mare încredere în potențialul Dariei. La fel și părinții ei care muncesc din greu ca ea și fratele său de nouă ani să-și continue studiile. Mama lucrează la o firmă care face piese de mașină, iar tata verifică piesele de la trenurile private. „Într-un fel le urmez calea pentru că și mie îmi plac lucrurile puțin mai tehnice. Mă susțin foarte mult și vreau să-i fac mândri de mine.“ 

Le mulțumim partenerilor de la ACS Industries pentru că au încredere în Daria. Potențialul tuturor adolescenților de la sate este imens atunci când sunt încurajați. Cu ajutorul lor construim un viitor mai bun pentru acești tineri.