Scrisori către Moș Crăciun: Gabriel vrea bomboane de pus în brad

Dragă Moș Crăciun,

Anul acesta, să știi, a fost tare greu cu școala online. Anul trecut a fost mai bine pentru că am primit o tabletă de la școală și funcționa bine. Dar s-a spart ecranul și nu mai merge așa că a trebuit să folosesc telefonul mamei.

Mami și tati își doresc cel mai mult de Crăciun să mergem în continuare la școală. Noi suntem cinci frați, eu sunt cel mai mic, am opt ani. Mai am patru surori: Raluca (de nouă ani), Cristina (de 12 ani), Roxana (16 ani) și Ioana care s-a mutat la București să lucreze. Ea este cea mai mare, are 23 de ani.

Dacă ai putea să ne aduci telefoane, din acelea adevărate, smartphone-uri, pentru toți patru care am rămas acasă cu mami și tati ar fi atât de bine. Ne trebuie pentru școală, dacă vom mai face online. Bine, eu aș vrea și să intru pe YouTube sau să-mi descarc câteva jocuri. Mami zice să nu pun multe că încarc telefonul și mă dor și ochii. Că mai bine citesc, așa cum face Raluca – ei îi plac mult de tot cărțile. De Crăciun își dorește o carte cu povești.

Mi-aș mai dori câteva bomboane de pus în brad. Ca anul trecut. Mai știi ce mi-ai adus anul trecut? Un trenuleț și multe bomboane. Te rog, nu uita de ele.

Aș vrea să treci și pe la noi pentru că suntem cuminți. O să îți pun și eu anul acesta lapte și biscuiți. Mi-a zis un prieten că el așa a făcut și că ai mancat tot. O să te aștept, sper, și cu un brăduț. Ca acela de anul trecut în care am pus globuri, steluțe și doi moși pe care i-am cumpărat de la magazin. Anul trecut, am făcut și eu câțiva oameni de zăpadă așa cum am văzut pe YouTube.

Moșule, îmi doresc tare mult să fim sănătoși. O mătușă, de doar 30 de ani și un pic, a murit anul acesta. Avea un bebe de doar câteva luni. Te rog mult, fă să se termine cu pandemia, să fim bine și să mergem la școală.

Gabriel, 8 ani, Ialomița